Min lilla vårpojke <3


HÅR idag!



Det ser åtminstone bra ut från ena sidan, hahaha. Idag drog jag på lite med sminket, tycker fortfarande jag ser ut som en kille trots de röda läpparna, hehe. Äsch, det är coolt att se androgyn ut!!! PUSS

HÅR igår!

Igår var jag nere på salongen o köpte mej nått hårgegg som jag hoppas ska funka. Jag har ju tupperingspulver också så har man det i hårbotten o klet i topparna så borde det ju gå att leka med håret?!! Det har jag gjort både igår och idag i alla fall. Det blev Keune's Xtreme Jelly - och den är verkligen som Jell-O i konsistensen. Men man liksom masserar ut den mellan fingrarna så blir den som gelé typ. Alltså jag provade massa olika hårklet igår, så jag vet inte om det egentligen var Jelly'n som gjorde att det gick att få till såhär, eller om det var allt det andra, haha. Men jag fixade ju håret idag också, och det gick väl rätt bra tycker jag. Håret måste bara effileras ur mer och kortas runt öronen!



Noll koll!

Jag har verkligen ingen koll på hur jag ska fixa mitt korta hår. Jag ser ju halvt efterbliven ut när jag går runt såhär. Det blir någon löjlig "Dum, Dummare"-fisyr av allt. HJÄLP!!!

Lek!

Lekte lite med Pamelas paletter förut. Känns lite förbjudet att göra det, men jag kunde bara inte hålla mej!


Kassa bilder, de visar inte ens att mina ögonbryn är mörkt lilarosa-metallic. DUMT!


Alltså jag bara måste få ur mej detta: JAG HATAR MOOD'S NYA JÄVLA BLONDERINGSFORMULA!!!!!! Förr (för, säg ett halvår sen) så fick jag min utväxt VIT med mood's ultrablond, men nu blir det jävla ÄCKELPISSGULT!!!! FYFAN VAD SUR JAG BLIR, HATAAAAAAAAA!!!! Ja ni ser ju hur jävla pippigul jag är i hårbotten. Och jag gör inte ETT DUGG ANNORLUNDA mot vad jag alltid gjort......USCH!!! Jag ska fan skriva ett lååååångt brev där jag klagar på deras nya "silverformula"!!!!! HATA!!

Studentbalsminkning fortsättning.

Förra veckan testade jag lite olika make på Jessica som tar studenten iår, så jag ska alltså sminka henne för balen, och idag testade vi ett par sminkningar till. Det är svårt för jag tycker Jessica passar i det mesta faktiskt, gröna ögon går till mycket. Men så är det ju den här mörkt blåsvarta klänningen som kanske inte matchar allt vi testat. Idag körde jag en bronsig sotning + en väldigt neutral make. Vad tycker ni?
     VS.   

Vi la ingen bas idag eftersom vi gjorde det sist, så jag vet vad vi ska använda sen, bara hon inte blir så mycket brunare, för då måste jag fixa till en ny foundationblandning. Men det märks då. Den bronsiga tar verkligen fram de gröna ögonen, medans den mjuka neutrala är väldigt kvinnlig och feminin. Jessica, som jag sa vill jag lägga en lite mer korallrosabeige skugga på ögonlocket om du väljer den neutrala, den är ju lätt att variera om man vill, bara det är mjuka varma färger! Och till den bronsiga vill jag nog lägga en mörkare brun eyeliner till för det ser lite väl ofärdigt ut ser jag nu!

Memo! + perfekta röda HÅLLBARA läppar!

Detta inlägg kanske är sjukt ointressant, men jag tänkte göra som en ögonskuggsmemo av Pamela's paletter som vi fick låna med oss till kryssningen och som jag inte lämnat igen ännu. Jag vill veta hur skuggorna ser ut på huden för att veta vilka jag vill köpa vid senare tillfälle!




Rouger:


Detta är nog inte ens hälften av alla "pressade-puder-produkter" som vi har på skolan, märket som inte finns att köpa ännu - EMITE Make Up. Eller jo, man kan köpa det om man går till skolan eller köper via skolans hemsida. De har en hel serie med allt man kan tänka sej i sminkväg. Kika in på www.mariart.se o se vad som finns. Det jag gillar MINDRE med EMITE är att de inte tar fram nog många matta skuggor. Jag tror nästan ALLA ögonskuggor har skimmer eller glitter i sej, vilket inte är någon svår formula att framställa. Det som är svårt är den matta biten! Rougerna gillar jag för övrigt, de finns i lite olika formulas och de går på lätt på huden! Ja, det är lite hit o dit med EMITE måste jag säga, har inte bestämt mej vad jag tycker om vissa produkter, och vissa produkter ratar jag! Men så är det väl med allt! Jag måste bara säga att jag ÄLSKAR EMITE's lipgloss, det luktar tandkräm och håller skitlänge, även om glansen försvinner efter flera timmar (ja, flera timmar) så känns läpparna återfuktade och som om man skulle smort läpparna nyss!

En perfekt läppkombination jag fann för någon månad sen!

MAC Ruby Woo lipstick + EMITE aloe clear lipgloss!

Nypåstruket:


Efter 9 timmar inklusive dryck, kycklingsallad samt klet med barnhänder, UTAN NÅGON SOM HELST PÅBÄTTRING!:

Recension fortsättning.

Jag bara testmålade ögonfransarna lite snabbt nu för att ni ska få se resultat, och jag har bara lagt på ett lager mascara och bara använt mascarakammen som redskap!
Före: hoppas ni inte dör fulhetsdöden av mej. Jag har rätt täta fransar, som är mörka i botten, men bleknar ut mot topparna, vilket gör att de inte syns särskilt väl.


Mascaran:


Jag gillert!!

Recension!



Lumene Blueberry Mascara.

Jag tror ärligt talat jag funnit den perfekta kombinationen av mascaraformula + borste!! Denna mascara klumpar inte alls, den kammar igenom ögonfransarna lätt och grundligt och jag upplever att ögonfransarna blir fylligare och mer kurvade. Jag ska återkomma med bilder med mascaran på ögat, men jag måste först HÄMTA MIN SMINKLÅDA I OSLO :(.

Båtresa + lite test av toningar!

Hua, kryssningen gick väl relativt bra. Var sjösjuk som tusan, höll på att bli superförkyld och dessutom så fick vi ingen mat inkluderat i vår hytt (som vi som väl var slapp betala för) så vi fick punga ut sjukt mycket pengar för dyr frukostbuffé och dyr middag. Men sminkningen gick bra, det var kö till oss typ hela tiden så vi var poppis! Ääääh, orkar inte skriva om skiten, men det var kul att Lina och Ewa var med, utan dem hade det varit odrägligt! PUSS PÅ ER <3.

Idag rotade jag runt lite bland mina lådor i hyllan på toaletten, och där fann jag lite gamla toningsmousse's som jag typ använt till luggen en gång vardera eller så. Vet inte alls om de finns kvar i butik, men jag klurar på om jag ska göra någon cool effekt i mitt korta hår. Fast jag borde kanske lära mej styla det först så jag ser någorlunda okej ut i skallen, haha. SÅ OVANT att ha kort hår, och jag har inga bra produkter heller som gör att jag kan ställa håret upp. Äsch, idag är det blekning av utväxt som gäller i alla fall. Jag sparar undercut:en oblekt, tycker det är onödigt att bleka 9 mm hår som jag ändå lär raka titt som tätt för att det ska hålla sej kort och fräscht!


Lite toningar då, som jag testat på hårtampen jag sparade av mitt eget avklippta hår, så resultatet BORDE ju bli detsamma i hela håret om jag får för mej att tona! Hårtampen.





Jag tycker den röda toningen är typ den pefekta röd-orangea hårfärg ever. Och som jag minns det så satt den fan rätt bra. Blir sugen att testa igen alltså. Och den svarta har jag för mej också satt bra! Jaja, detta inlägg är i brist på annat. Eftersom min sminkväska är i OSLO så har jag inte kunnat fixa mej idag. Väskan åkte dit imorse, stal skjuts av Johan som glömde ställa ur väskan :(. Så jag blir tvungen att missa lektionen ikväll för att åka till OSLO o hämta lådjäveln som inte bara innehåller allt mitt smink, utan även 5 av Pamelas paletter som vardera är värda närmare 2000 spänn + ett gäng foundations för mörkhyade. BAJS vad klantigt!

På G!

Nu har jag kört min lilla tidningsrunda på 4 timmar, packat sminkväskan, förberett ansikte och hår så det bara är att börja sminka mej senare, tvättat penslar, laddat batterier. Så nu ska jag bara komma på vad jag ska ha på mej, samt packa ett lätt ombyte ifall jag blir svettig, vilket jag lär bli eftersom jag svettas väldigt lätt - and I hate it :(. Sen ska jag ner till salongen o låna med mej lite ögonskuggor o rouger, in på apotek o köpa åksjukepiller o tops.....och det är nog det! Det ska bli intressant detta. Jag hoppas båten har någon slags spaavdelning som man kan få komma in i o skämma bort sej lite :).

Jag skriver när jag är hemma igen, puss o kram alla söta rara <3.

Testsminkning inför studentbal.

Jag hoppas det inte gör dej något Jessica att du får vara med här, vill ju alltid visa mina "alster" och dessutom kanske du kan få utomstående åsikter om vilken sminkning de gillar bäst :).

I alla fall så testsminkade jag min granne och barndomsvän idag, vi har inte pratat på över 10 år tror jag fast vi bott rätt nära. Blir väl så när man slutar leka och blir mer ungdom. Så jag noppade ögonbryn, testade två olika ögonmake:ar och lade foundation, puder, två olika rouge o neutrala läppar! HJÄLP gärna till o kommentera vilken ni läsare gillar vs. vad man kan göra för smink istället. Jessica vill ha något neutralt, men att det ändå ska se sminkat ut. Hennes klänning är rätt mörk också, tror inte jag ska säga mer än så :P.

Look 1: En rosa/lila sminkning med lätt brunsotad globlinje, ett rosa lite pärlemorskimrande highlight och en ljusrosa rouge.


Look 2: en sminkning som jag bara körde på lite med. Meningen var att den skulle bli guld-brun, men jag la till lite grönt också som en liten twist på det hela. Rouget här är lite mer röd-rosa och skimrar lätt. Det är kass kvalitet på bilderna för min bra:iga kamera har inget batteri, och jag hann inte ladda...


Halva helheten!


Så säg gärna vad ni tycker!


Jag kände mej lite manad att testa en lite mer "crazy" makeup idag, bara för att se om "stinget" fortfarande fanns kvar FAST jag knappt har något hår på skallen, och ärligt talat: stinget finns kvar och jag bär fortfarande upp galet smink bra!
Mitt ansikte blir sjukt långsmalt, vilket jag tycker är lite jobbigt. Men det lär jag få leva med helt enkelt ;).


PUSS!

POTTFRISYR!

Och jag älskar det! Har bara haft nya frisyren i ett par timmar, men jag känner mej full av liv, sprudlande lycklig över att bli av med det trassliga riset till hår som aldrig går att borsta ut utan att få värsta frisset!

FÖRE: nydushat utkammat frissigt hår - BLÄ! Poröst och slitet, konstiga flammiga partier med missfärgat hår, ingen riktig blond färg.



EFTER: så himla lent, friskt och fräscht, snygg färg som är samma i hela håret, en ny start för håret, och dessutom en UNDERBAR NACKE! Älskar det rakade, snibben och bara att halsen ser lång ut :D.


Inspirationen:


Tack som fan Anna för idag, jag är sjukt nöjd! Ska bli kul att testa vad man kan göra för olika frisyrer av denna coola potta :D. PUSS.

Nytt projekt!

Åh, det pratas om ett nytt klädplåtningsjobb just nu. För samma klädföretag som förra gången, vilket är kul! Alltid kul att få nya vänner. Denna gång vet jag inte om jag ska modella själv, men sminka ska jag göra. Var inne på hemsidan o kollade runt lite, och hittade ANDRA bilder på mej själv än de jag sett på Lucas hemsida - här -, haha. De bilderna som lagts upp på hemsidan var ju inte så smickrande kanske, men de visar väl kläderna bättre gissar jag att Jenny tycker ;).


Så kollade jag vidare lite och såg att jag fanns kvar i "hårkartan" över hårtoningar.


Det är BB-luggen, och shit vad vår då nyfödda lille Wilhelm gillade att kolla på den <3.

Uuuuuh, jag börjar blir så pissigt nervös inför klippning, men det är väl bra att ha förhoppningar antar jag. Jag har googlat lite bilder o hittat ett par jag gillar, kanske blir något liknande! Rihanna har alltid snyggt hår tycker jag. Men så har hon så grym kropp att hon kan bära upp en pojkig frisyr. Jag måste helt enkelt börja träna (vilket jag ska), för nu ser jag att den där första kvinnliga frillan är för mesig för mej, hahaha. Frisyren jag vill klippa heter visst "Pixie hairstyle". Kan vara bra att lägga på minnet kanske. Jag gillar Rihannas pottfrilla, den går säkert att variera en hel del.



Usch, vilken mardröm att få håret såhär klippt, inte snyggt alltså.




Oh, jag fann värsta bästa bloggen: www.simplehairstyles.blogspot.com


Alla bilder brutalt kopierade från google samt bloggen som nämns ovan!

Ny bloggdesign!

Hoppas ni gillar den, jag gör det och jag tycker den är mer "intressant och inbjudande" än den förra!


Så, jag återkommer ikväll med ny frisyr. Eftersom Anna erbjöd sej att klippa mej även fast hon inte vill tävla med mitt hår. Så hon klipper mej som jag själv vill, GRATIS. Och hon färgar även mitt hår om jag vill, men då får jag betala produkt o så, vilket är SJUKT snällt av henne!!! Duktig är hon också. Det är Anna på Färg&Form i Arvika om ni vill ha en bra, duktig och trevlig frisör!

PUSS.

Perfekt eyeliner!

När man pratar om eyeliner kan det vara flera olika produkter - en kajalpenna, en flytande eyeliner, en cake eyeliner, gele eyeliner, eller helt enkelt en ögonskugga.

Kajal vet ni vad det är, och det är en sån man målar "innanför" fransraden, men för att få ett sotigt öga kan man använda den som eyeliner och sedan gå över linern med en snedskuren pensel för att liksom "sudda". En cake eyeliner är som en vattenfärg, den aktiveras med vatten o när "kakan" torkar så hårdnar den o ger inte ifrån sej någon färg.


En gele eyeliner vet jag att många föredrar just för att de är så lena och mjuka i konsistensen + att vissa är vattenfasta (som MACs gel eyeliner).


O så flytande eyeliner - just vad det låter som så är det en flytande produkt som kommer med en filtapplikator, som jag rekommenderar er att inte använda, just för att det blir så himla knasigt och tjockt. Använd i stället en eyelinerpensel. Men vissa flytande eyeliners kommer i pennform, och då är det bara att öva sej till den perfekta linjen.



För att få en snygg eyeliner så kan man använda TVÅ olika sorters penslar. Antingen en liten snedskuren pensel, eller helt enkelt en eyelinerpensel som är en väldigt smal pensel med lite längre borst.




Jag använder en smal eyelinerpensel och en cake eyeliner när jag sminkar, för jag har testat alla de andra varianterna och kommit fram till att gillar den kombon bäst! Har man en riktigt tunn eyelinerpensel så kan man lätt göra väldigt nätta fina linjer, men även "lassa" på lite om man vill det.


Alla bilder är googlade och brutalt kopierade!

Svar på era frågor!

Eftersom blogg.se inte har någon riktig metod för att kunna svara på läsares frågor så gör jag ett litet inlägg o svarar på frågor, så ni inte tror att jag totalignorerar er!

Milla, du frågade för något inlägg sen om varma och kalla nyanser! Alla människors hudton "kastar" antingen mot rosa eller gult. T.ex. så kastar en mörkhyad åt gult och JAG kastar åt rosa eftersom jag är så otroligt blek och har svårt för att få färg på sommaren. Är man rosa i hyn och använder en gultonad foundation finns det risk för att huden ser gröndassig ut, så om du ska köpa en foundation o är osäker på vilken hudton du är så kan du alltid fråga expediten där du köper ditt smink. MEN, kruxet är att långt ifrån alla makeupartister vet om det här med rosa och gula hudtoner. Har man gultonad hud och använder en rosatonad foundation så kommer huden se grå ut!

Vad gäller kalla och varma färger så är detta något man bör försöka undvika att blanda eftersom det ofta är kontrastfärger. Jag ska visa skillnad på kallt och varmt. Men det är långt ifrån alla gånger såhär lätt att se skillnad!
VARMA NYANSER är ofta jordiga färger såsom brun, beige, mossgrön, aprikos, guld - ja alla färger som är mer dova.

Här är en kall sminkning (men med varm rouge) vs. en varm!


KALLA NYANSER är ofta lite mer skrikiga färger såsom blått, rosa, lime, silver, turkos.
Sminkningen på mej är BÅDE varm och kall eftersom den innehåller guld och blått! Så ska man alltså inte mixa enligt färgläran, men det SKITER jag i ;).



Men det finns även färger som kan vara både varma och kalla såsom rött, brunt, lila. Det är långt ifrån alla gånger det är LÄTT att avgöra vad som är kallt och varmt, men Milla jag hoppas att du fattar lite nu vad jag menar :).

Varm vs. kall sminkning!


"Mörkhyad".

Idag på lektion hade vi makeup för mörkhyade, så alltså behövde jag en mörk modell. Jag TRODDE jag hade modell, men hon kunde helt plötsligt inte (eller ville inte) så hon försökte fixa en annan tjej åt mej. Och tjejen jag fick var "lite brunare i huden", vilket var väldigt svårt att veta vad det betyder. Men jag behövde desperat en modell, och fick ta vad jag blev "tilldelad". O tjejen jag får är verkligen inte "mörkhyad", bara väldigt solbrun med mörka ögon och mörkt hår, men med ett väldigt svenskt utseende. JAHAPP. Hela idéen med att sminka mörkhyad är ju att de är så väldigt pigmenterade i huden att ögonskuggor, rouger och läppstift beter sej väldigt annorlunde på deras hud än ljusas! Men jag får väl försöka ta igen det senare helt enkelt!

Jannike som jag sminkade idag fick tre olika sminkningar, först en naturell dagmakeup, sen två olika festsminkningar.
Hon var VÄLDIGT söt och lätt att sminka så jag hoppas på fler gånger.
Hennes högra bryn noppat, det vänstra onoppat! Utan makeup!


Naturella make:n!


Festmake!



Kletade lite på mej själv!


NU: sova! PUSS.

Close up!

Självklart ska ni ha en sminkbild också, om det nu blir så bra kan jag inte säga. Men ni ser förhoppningsvis i grova drag hur det ser ut!


Haha, åh. Jag bara måste bjuda på en bild till, som kunde blivit så himla cool, men som mest blev lite väl crazy!


Hahaha, roooolig!

Förresten, jag berättade om ett hårprojekt häromdagen. Det blir inget med det, för frisören bestämde sej för att använda SARA ;P. Hennes rosa hår o sidecuts passar sig säkert jättebra på hårmässa <3. PUSS alla söta!

Futuristiskt spacetema med inslag av Arvikafestival!

Just så definierar jag nog dagens session. Jag fotade en god vän - Hilma - och jag är riktigt nöjd över hur jävla bra en människa kan bli på bild, haha. Det spelar liksom ingen roll om bilderna blir bra, de blir bra ändå eftersom modellen i fråga är så himla karismatisk och bildskön! TA ÅT DEJ AV DETTA HILMA - EGOBOOOOOOOOST ;).

Haha, det är en rätt galen story bakom själva stylandet innan vi kunde börja fota. Vi gjorde silverhotpants av......SILVERTEJP! Måste nog vara min bästa idé på länge. Vi virade toapapper först så Hilma skulle slippa utstå smärtan vid avlägsning av silvertejp, så tejpade vi ovanpå pappret. Det var väldigt intressant att vira in de nedre regionerna på en av mina bästa vänner, haha. Tur att det var just Hilma känner jag. Sen när vi skulle börja fota så dog mitt batteri till kameran, fast jag tror det var tur i oturen, för då fick jag ett infall och tyckte att vi skulle åka ett varv o leta bättre miljö, annars hade vi nog bara fotat här ute på gården. Så det var lite bra att batteriet dog på ett sätt. Nåja, blablabla - BILDER:


Och så......MUSKLERNA!!! De spännigaste bilderna.


Haha, skorna är så sjukt malplacerade så de ger en extra krydda åt bilderna. Jag har använt mina knallgula Converse på andra bilder också, och då bara framhävt skorna i färgväg. Jag gillar dem o de har varit användbara. Hoppas du är nöjd Hilma, varsågod för the ego boost ;).

Otraditionellt!

Dagen har knappt börjat än, men ändå har vi varit uppe flera timmar redan. Willisen börjar bli lite trött nu, så det blir frukost (igen) o sen sussa lite till.

Jag har hunnit kleta lite hittills, läpparna bara. Jag har använt försvarets hudsalva på läpparna först, för att återfukta, sen torkat bort. Eliminerat min naturliga läppfärg med lite concealer, och sen lite lite mer hudsalva för att få pigmentet PLATINUM från MAC att fästa, sen line:at läppkonturen med svart ögonbrynspenna (för att ögonbrynspennor är torrare än kajalpennor och flyter därför inte iväg utanför läpplinjen lika lätt) o sen kladdat på ett tjockt lager klart gloss!
Resultat = coolt :

Update!

Mja, jag har just gjort mej "fin" inför 40-årskalaset o har lite tid över innan vi ska iväg, så jag lägger helt enkelt upp dagens smink o outfit-bilder! Jag har bara använt NYX pearl pigment idag, NYX är ett amerikanskt budgetsminkmärke som det pratas om rätt mycket på Youtube bl.a. o jag tycker kvaliteten på produkterna är hyfsad, kunde varit bättre men det är fortfarande inte dåligt för det.

Nåja, rosa brunbeige och gråbrun har jag kört på idag, blandar kalla och varma toner vilket man fått predikat för sej att man INTE ska göra. Jag tycker ändå denna kombo funkar!

Det är lite asymmetriskt ser jag nu på bild, fast det blir ju lätt så när ansiktshalvorna inte är identiska. Och jag vet inte VAD jag gjort med mina ögonbryn, jag plockar dem lite då och då och helt plötsligt har jag fått en annan form på dem, och de är SMALA och LÅNGA. Huh?!! Det är väl antagligen bara jag som ser skillnaden, men ändå. Vad hände liksom?!

PUSS IGEN!

Creative makeup!

Jag har fortsatt att försöka täcka ögonbrynen, och just i torsdags gjorde jag en väldigt kreativ och otraditionell sminkning. Bilderna tog jag EFTER att jag varit ute på cykeltur, därav de crap:iga ögonbrynen o det blossande ansiktet (som jag klippt bort tack och lov).


Ser man bara på bilderna utan att KLICKA PÅ DOM (för det vet ni väl att ni kan med alla mina bilder??) så ser det ut som mina naturliga ögonbryn inte är där så mycket, haha. Ah, ni fattar. Det var det....vi ska på 40-årskalas idag, Johans bror fyller. Sen ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Jag vill ju åka till Karlstad o träffa VIVA &/co (co är alla goa Karlstadtjejer jag inte träffat ännu), och moster Emelie har lovat att ta Wille. Jag funderar på att åka till Karlstad och vara nykter, så jag kan köra hem inatt igen...svårt alltså! Men jag tror jag gör så, kör dit o är nykter alltså. PUSS alla söta rara!

60's influerad sminkning - extrem!

Idag testade jag att göra en sminkning som var mycket populär på 60-talet med en förstärkt ögonglob och ett blekt ögonlock. SJÄLVKLART är inte min version alls i närheten av hur de gjorde det på 60-talet, men så måste jag ju alltid tänja gränser också ;).

Det ser visst superflammigt ut vid fotning, vilket jag VERKLIGEN bör tänka på om jag ska arbeta som Make Up Artist - ALLT SYNS PÅ FOTO! Och jag måste öva på att sminka perfekt utan flammiga kanter och dåliga övergångar. Men till mitt försvar kan jag säga att jag inte använt någon som helst bas på ögonen idag, och på läpparna har jag en ögonskugga så det var verkligen inte lätt att få det jämnt!

Åh, det händer lite roliga grejer frampå, FÖRHOPPNINGSVIS. Jag har pratat med Anna som går i min sminkklass, om att kanske klippa håret kort. Hon har velat ställa upp i en "klipp-och-färga-tävling" som host:as av ett hårfärgnings"brand". Man skickar in bild på sitt bidrag, en jury utser vinnaren i varje land och vinner man i sitt land får man åka till final i.......LAS VEGAS!!! Resa och logi betalat, fyfan vad kul det vore! Och jag är VERKLIGEN villig att bli korthårig med galna färger i håret för att få åka till Las Vegas liksom, fyTUSAN vad grymt!! Så nu gäller det att vi kommer på något unikt som ingen annan gjort förut!

Dessutom kanske några tjejer från klassen (inklusive klassen i Stockholm) få göra praktik på Cinderella-färjan när Spraydate har värsta singel-eventet där. Haha, tänk vad galet att få åka med färjan och sminka alla singelbrudar. Det verkar galet kul. Jag, Ewa och Lina (mina favvotöser i klassen som jag kommer megabra överens med) har skrivit upp oss, hoppas vi får åka alla tre, det vore riktigt kul!!

PUSS, hoppas ni har inlägg så ni är nöjda en stund nu ;).

1920's flapper look!

JA, jag är inspirerad nu när jag lärt mej hur man lätt kan täcka sina ögonbryn, så jag kör på med inspirerande looks från olika epocher, AND I LIKE IT ;).

Ögonbrynen går ju såklart inte att täcka till fullo, men de blir ganska "eliminerade" åtminstone, de syns ju ändå på nära håll.

Läpparna och ögonen hade ju en helt annan form mot hur vi sminkar oss idag. Ögonen och ögonbrynen målades "sluttande" och läpparna målades mindre än de var. En mycket distinkt intressant sminkning om jag får säga det själv, jag gillar det. Nu var det även första gången jag testade att sminka i den stilen, så allt går att förbättra!! Man ser även mycket influenser från 20-talet på catwalken, särskilt i Frankrike, med stora sotade "ledsna" ögon och smala ögonbryn! I like!!!

Gothinspirerat smink!

Jag var helt omotiverad till att fota dagen jag gjorde denna sminkning, men jag gjorde en liten filmsnutt som ni gärna får kika på om ni är intresserade :). PUSS

http://www.youtube.com/watch?v=ZUsPhXlOz4Y&feature=channel_page

Att täcka ögonbrynen UTAN specialeffektsmink!!!!!

Idag har jag lärt mej något nytt, och det fungerar precis lika bra som vilket ögonbrynswax + sealer som helst. Ögonbrynswax används för att "platta till" ögonbrynen, och sealern lägger man på de tillplattade ögonbrynen för att hålla de platta. Sen kan man sminka över sealern för att täcka ögonbrynen och sen kunna rita dit önskade egna ögonbryn. MEN....igår fick jag reda på att man helt enkelt kan ta en vanlig tvål (!), en mascara-applikator och lite vatten, för att få samma effekt! OCH det FUNKAR faktiskt lika bra!!!


Man tar alltså mascara-applikatorn, doppar den i lite vatten så den blir fuktig, och gnuggar applikatorn på tvålen tills man får loss lite tvål i applikatorn, sen bara borstar man in tvålen i ögonbrynen, och gör detta grundligt och noggrant! Sen stryker man fingret mot ögonbrynen MEDHÅRS, och voíla så har du platta ögonbryn! Sen är det bara att gå över ögonbrynen med en riktigt bra täckande concealer, and the magic is done!!

Jag använde Maybellines "Dream Mousse Concealer" i färgen Natural! Jag tycker den täcker skitbra och den känns ändå "lätt" på huden! Nyansen är aningens gul för min rosa hud, men det funkar ändå verkar det som!! En sak som jag bara måste tillägga är att ÖGONBRYNEN KAN BLI ANINGENS BLÅ!!!! Det man kan göra då är att lätt "dutta" på något oranget, en ögonskugga eller ett läppstift?! Undvik skimmer bara. När man täckt ögonbrynen LÄTT-LÄTT med det orangea kan man behöva gå över en omgång till med concealer. Sen är det bara att kleta vidare ;).

Wille sötfis <3


Bara min Wille-kille som är så söt att han måste visas upp! <3

Nytt åk!

Mitt smink har fått ett nytt "åk" idag, hahahaa. Och jag kör faktiskt inte med en vanlig traditionell sminkväska, för de är så PISSIGT jävla dyra, och dessutom är väskan vi fick med utbildningen på TOK FÖR LITEN för allt smink. Inte ens ursprungligen, med enbart sminket vi fick genom utbildningen, var väskan tillräckligt stor. Man fick inte plats med skyddscape:n + arbetsskjorta + kompendiet + paletterna + skrivhäfte. Så den jag skaffade idag räckte faktiskt till VÄLDIGT bra, + att det finns utrymme för sånt skrot som MÖJLIGEN inhandlas i N.Y. i sommar ;).
Här är gamla väskan o där ser ni hur allt inte ALLS får plats I väskan, utan man måste ha en extraväska för allt skit!


Här följer en demonstration över hur jag förvarar sminket just nu. Jag vet inte hur det funkar i praktiken än, jag lär säkert möblera om en jäkla massa!


Här är översta facket, som också är en separat låda, så vill man kan man koppla loss resten och bara använda den här delen. Där allt det viktigaste får plats. Paletterna, alla puder, foundations, läppgrejs, corrector/concealer, bronzer o lite annat!

I "toppfacket" finns lite mer saker som är viktigare, o den här insatser ryms också i själva "huvudväskan" som kan kopplas loss. Mycket bra förvaring faktiskt, känner jag. Hoppas bara att allt inte skuttar runt om man nu skulle rulla väskan, för då kan det bli lite knasigt.

En liten låda med pigment, som får plats lätt o behändigt i min väska. Däri finns 5-grams pigmentburkar, och även 10-grams pigmentburkar får plats!!! Bra att veta!

Alla penslar, rengöringspads, penseltvätt, pigment"asken", skyddscape, lite hårgrejer, kompendiet o sånt annat.

Och på toppen av första lådan finns förvaring som jag fick i alla mina pennor i. Till vänster: läppennor o några gloss, till höger: alla kajaler, ögonbrynspennor o några ögonskuggs"kritor" från NYX!!

O kolla HÄÄÄÄÄÄR, ett bonusfack (som egentligen ska passa till skruvar, bits o borr om man nu faktiskt använder sin verktygsväska till verktyg ;) ). Vet inte vad som kan passa däri, men en bonus i alla fall!

NÖJD! Tillsvidare i alla fall. Och vad kostade då hela kalaset???? 399:- hos Claes Ohlsson!!!!! Mariart borde helt enkelt tänka över storleken på sina "startkits-väskor". Jag är besviken över att knappt något rymdes i där ens från början.

PUSS!

Dröl!

Äh, jag har inte synts på ett tag, så här är jag idag, haha. Min klänning är skitkort, så mina ben blir liksom aslånga :D. I LIKE!! Fast de är rätt långa, bara att lår-rumpan är fet så jag ser ut som en dvärg, haha.


Jag gillar outfit-bilder själv, så jag gissar att NÅGON annan gör det också, annars får ni ta bilderna för vad de är - POSERPIXX!!

Åh, jag o Johan ska åka till New York i sommar, och idag känner jag mej bara så JÄVLA PEPP! Har suttit o kolla in Hot Topic, huntat down närmaste butiken till där vi kommer bo, och kollat gatuadress o allt, JAG SKA HELT ENKELT DIT xD. Jag har sparat undan flera 1000, kommer få ett par 1000 tillbaka på skatten, ska jobba innan vi åker dessutom, så jag hoppas verkligen att får jobba mycket och bra lön innan vi åker! Jag ska köpa så mycket presenter så det är fan inte sant. Jag vill skämma bort mina nära och kära, de ska få FINA souvenirer!!! PUSS

Centralshow!

Den här veckan har vi inte haft några lektioner på sminkskolan, utan vi har haft praktik. Vi har sminkat högstadieelever inför uppträdanden på en slags "vårshow" som kallas Centralshow, just för att skolan heter centralskolan. Det har varit väldigt roligt, och gått riktigt bra! Massa goa ungar, fast i måndags var de rätt blyga och visste inte vad de ville ha för smink o så, men igår kväll hade det släppt så de tog mer initiativ, så idag har det antagligen släppt ytterligare lite till. Dessutom är det finalföreställningen ikväll, då de drar på lite extra med specialnummer o diverse "extra". Så det blir nog fler som vill sminka sej o fler som har lite mer "krav"!

Några tjejer jag sminkade, som jag tog kort på igår, eftersom jag glömde fota i måndags:

Och ja, det är samma tjej på de två sista bilderna. Den tjejen var den enda jag kom ihåg att fota i måndags, för hon fastnade i min hjärna. Så sjukt söt och go tjej, hennes utseende är så unikt...men man måste se henne IRL för att fatta hur vacker hon är! Allt smink ser helt blekt ut på bild, så därför vet jag att jag kan ösa på ÄNNU mer makeup, ska tänka på det idag!!! PUSS

Lillebror!

Igår var en fin dag, vi var ute och busade med Wilhelm på studsmattan när lillebror kommer ut, han väntar på en kompis som ska hämta honom. Jag fick en idé sådär bara, så jag sprang in o hämtade kameran. Han ser ut som någon vampyrisk varelse med sina röd-gula linser. Skulle vilja kunna manipulera bilder, men det kanske jag lär mej så småningom. Tog lite bilder i skymningen också, de är helt oredigerade och jag gillar de bilderna för de känns lite "kusliga" men ändå gemytliga på något sätt.
Lillebror:


Oredigerat:




Sen fick Wilhelm vara med på bild också, han är ju sååå fotogenique!

Lite olika shizzz!

Åh, idag är det härligt väder, aningens rått men strålande sol! Johan och Wilhelm är på promenad med Jonathan och Tim, jag ska möta upp nere på fiket senare, tar min finfina CRUISER BETTAN ner till fiket! Hon är såååå snyyyyyygg, jag fattar inte!


Denna veckan har gått lite trögt eftersom både jag och Wilhelm varit lite hängiga, förra veckan spyddes det ju en massa. Men nu är vi friska, förutom att lillis snorar o hostar, men det är på gång att släppa märker jag!

Så i tisdags var jag iväg till Infinity Tattoo på Norrstrand i Karlstad, körde vidare på ett större projekt, tänkte visa steg för steg vad vi gjort! Vi började med den för 2 år sedan, och börjar bli klara först nu. Det känns skönt att snart vara klar, men samtidigt rätt trist eftersom det är kul att ha något på G!

Det saknas en bild mellan de två första, för först körde vi vattenkonturer, alltså konturer som inte ska synas, utan som mer är som en "skiss" på huden, så man tatuerar med en jättetunn nål själv konturerna. En sittning kvar så är vi klara sen....tror jag! Många har frågat om det inte gör väldigt ont att tatuera revbenen, ärligt talat tycker inte jag att det gör särskilt ont, det liksom domnar bort rätt fort, och jag är nog inte så jättekänslig på revbenen heller. DÄREMOT, så tycker jag höftbenen gör ASONT, och då har jag ändå tatuerat båda höfterna nu. Kanske är tur det, så jag slipper den våndan senare i livet, haha.

Igår hjälpte jag Sandra att få fason på sina ögonbryn. Hon jag sminkade bort ögonbrynen o målade dit nya ni vet! Jag sa till henne att hon skulle spara ut ögonbrynen så jag får forma om dem åt henne, så det har hon gjort och igår tog vi tag i det. Alltså, hennes ögonbryn växer så overkligt konstigt. Det växer massa hår under och över där själva formen på ögonbrynet ska gå, men inget där man vill att det ska finnas hår. Skitknepigt! URSPRUNGLIGEN var hennes ögonbryn felnoppade, enligt min egen smak och även "idealet" eller vad man ska säga. De är isärplockade så ögonen får ett bredare uttryck, ögonen ser ut att sitta brett isär. DET är nog det felet de flesta gör, att noppa isär brynen för mycket. GÖR INTE DET, SNÄLLA! Och om du noppat sönder brynen kan du alltid fylla i med en ögonbrynspenna. Efter vi hade noppat sa Sandra själv att hon tyckte hon fick "större ögon", och det är sant. Rätt form på ögonbrynen ger en ett gratis ögonlyft!!!


Annat fjantigt jag ägnat mej åt är retouch, testade att göra en lättare retouch av huden, bara för att jag blev inspirerad av att fotografen vi hade på lektion fotade mitt smink, retouchade och skrev sen ut en bild där man såg före och efter retouch! Jag är ju verkligen inget proffs, men jag testade att fräscha upp huden lite, blev rätt nöjd ändå!


Och som ni ser......LUGGEN! :D

RSS 2.0