Fina pojk!

Igår kväll testade jag att fippla runt lite med inställningarna på min Nikon, och hittade ett läge jag tycker blev riktigt bra. Tog några bilder på Wilhelm i sin söta jeansoverall som han fått av Guld-Laila (Anna-Maria, G-L är Johans påfund då han inte mindes vad hon hette drog han till med just det - Guld-Laila....likt va :P) på MUG the Store! Den är söt, likaså Wilhelm!


Min pojk är en VÄLDIGT nappig pojk! Man har typ knappt sett munnen alls pga nappen, och han vill verkligen ha den. Fast ibland är han nöjd o håller den i handen o babblar lite, men oftast sitter den som gjuten i käften på honom. Blir jobbigt att avvänja sen tror jag, han har väldigt egen och stark vilja denna unge gosse!


Ikväll ska jag utpå, helt själv dessutom. Eller ja, utan Johan alltså! Jag tror aldrig jag varit ute utan honom, vi gör det mesta tillsammans. Och förresten, det där kaosinlägget jag skrev, Stockholmsinlägget, det gick över. Vi reder ut det och hoppas allt blir bättre. Johan är den jag planerar att leva tillsammans med och jag ska kämpa för att uppnå det - att leva MED Johan!

Nu blir det sova! Puss alla söta rara <3

Ny vagn!

Igår tog jag och Wilhelm en snabbsväng till Karlstad och Skåre för att kika på paraplysulky åt lilleman! Det blev en brunsvart smidig lätt sak för strax under 1000-lappen. Hoppas det var ett bra köp, jag har ingen koll. Men de för under 700:- verkade vara rena dreten! Just nu är inte vagnen särskilt smidig eftersom man får klättra över snövallar lite här o där o halka runt på is, men den funkar perfa inne i affärer och så. Blir smidigt till våren, och mycket lättare för både farmorar och mormorar att ta med liten på prommis, eftersom vår "rejäla" vagn drar som helvete åt vänster, haha.

Jag kikade även in på Make Up Store när vi var i K-D och det finns mycket peeeent alltså. Men ärligt talat, fan vad deras smink luktar illa. Jag köpte en läppenna i ljusbeige/guld (skitsnygg, "sand storm" eller nått sånt hette den, ska visa bild någon dag) och ett läppklet i orange ton, skitfint det också. Men stressad som jag var så testade jag bara läppkletet lite snabbt på handen, för jag visste redan att det var ett sånt klet jag ville ha. När jag kommer till bilen provar jag ivrigt mina nya produkter och känner att kletet verkligen luktar apa, som gammal kärringsmink man hittar hemma hos mormor. USCH! Man orkar knappt med det, jobbigt. Kanske var det faktiskt gammalt, eller så är det standard att MUS ska lukta skit, hahaha.

Dagen smink i alla fall:
Ögon - MAC platinum pigment, EMITE MAKE UP powder blush in PASSION, EMITE MAKE UP highlighter 1.
Kinder - EMITE MAKE UP highlighter 1, EMITE MAKE UP powder blush in PASSION.
Läppar - den där läppennan från MUS, inte säker på namnet! + EMITE MAKE UP Aloe Vera Clear Lipgloss


Där är läppennan jag köpte, med ett rejält stryk klart gloss över!

Idag har vi förresten fikat med kusin A-C och lilla Dantemannen, sen kom Einar och skrämde vettet ur Wilhelm, haha. Stackarn, fast han vande sej och var inte rädd mer sen.

Fel?!

Hoho! Jag får ursäkta mej om några av er väntat på inlägg, jag har varit lite off sen i tisdags då fröken tog ner mej lite på jorden, kändes lite jobbigt.

Temat i tisdags var i alla fall "Klubbmakeup - arbete med våta skuggor", och jag tyckte min sminkning skulle bli såå genial och snygg, hade planerat och klurat och hade höga förväntningar på mej själv. Men så tyckte inte fröken att det var en lämplig klubbsminkning då den looken tydligen ska vara väldigt välsuddad och inga kanter får synas. Jag fattar ärligt talat inte vad en klubbmakeup är och varför den måste vara suddad :P, men jag fattar ju att den looken jag gjorde inte är för alla, så det var ju bara att ta bort och börja om. Jag tycker båda sminkningarna blev snygga och passade min modell finfint!


Helhetsbilden ser lite kul ut just för att effekten på sminket är så otroligt olika. Jag gillar "cut-creaselooken" väldigt mycket, och den har varit väldigt poppis på youtube ett bra tag nu. Till veckan har vi "trendmakeup", och vad fan är trendigt för våren 2009? Jag har ingen koll alls, vår TV har inte funkat på över en månad, jag läser inga tidningar förutom tattoomagasin, och när jag surfar surfar jag bara för nöjes skull på facebook eller bdb. Hjälp??!

Förresten, ni som har blå ögon - TESTA ORANGE ÖGONSKUGGA! Ni ser ju vad det framhäver och komplimenterar!!! Ser dessutom väldigt fräscht och rent ut!

PUSS

Tina!

Idag på lektion hade vi sminkning "inför svartvit fotografering", vilket var riktigt kul och lärorikt. Med hjälp av skuggor framhäver/förminskar man ansiktsdragen. Det var kul att se skillnad på färg och svartvitt foto, ni ska såklart få se skillnaden.

Tina känns väldigt mycket Greta Garbo tycker jag, förutom att ögonbrynen ser naturliga ut. Jag är nöjd med resultatet, gillar hur ögonen blev - rådjursblick. DU BORDE SMINKA DEJ OFTARE TINA!!!! Någon före-bild bjuder jag inte på idag, tycker inte att det gör någon skillnad på resultatet.

Wille börjar bli bättre från sin sjuka. Han har någon slags infektion i kroppen, så förra veckan hade han hög feber månd-torsd, snudd på 40 grader nästan hela tiden utan Alvedon. Så vi åkte in till sjukhuset och fick honom kollad. Ingen fara, någon infektion i kroppen som botas med antibiotika. Nu är febern borta och pojken är relativt pigg och aktiv.

Åh, min lilla pojk. Han hade så rolig morgonfriss imorse, nästan som Keith Flynt i Prodigy, haha. Fast bara på ena sidan.
Häromdagen var jag uppe på vinden o rotade bland lite gamla grejer, och hittade en påse skor sen jag och mina syskon var barn, några skor var i Willes storlek så jag tog ner dem och tvättade upp dem. Skorna Wille har på sej på första bilden är mina skor från -88. Så himla söta! De var alldeles lagom nu, så han hinner väl växa ur dom tills det bli vår/sommar. Men det fanns en hel del skor så några ska väl passa. Det är kul med gamla grejer, och ärligt talat så tycker jag alla barnskor man hittar i butik är vidriga! Det blir begagnat eller internetshopping när det gäller skor - oftast!

Jag har förresten en video till på gång, men mitt videokonverterarprogram vill inte funka just nu. Hoppas det ordnar sej snart. Imorn har vi "klubbmakeup" på lektion....arbete med våta skuggor. PUSS ALLA SÖTA RARA!

XOXO

Ambivalent helg!

Ja, ambivalent helg kan man lugnt säga. Den har varit sjukt dålig, samtidigt som jag haft jätteroligt och trevligt. Det som varit dåligt åkte jag ifrån på natt till lördag, har det lite sisådär på hemmafronten nu, mycket jobb med relationer o så, men det löser sej!

Natt till lördag fick jag, och en tjej till, skjuts till Karlstad busscentral. Full nattbuss till Stockholm, dit vi skulle på sminkuppdrag. En kortfilmsinspelning i 50-talskänsla som handlar om två kvinnor som bor grannar och som förälskar sej i varandra och börjar skriva brev, men inte vågar träffas. En del av filmen spelades in i ett trapphus med en sån gammal skitsnygg hiss med smidesgrindar och galler, läckert! Jag och Therese (den andra sminkösen från Arvika) arbetade med skådespelerskornas "looks" tillsammans med en blivande hårstylist, en skitgo tjej (som var läskigt lik min lillasyster i profil)
- Caroline! Allt som allt var det en sjukt kul upplevelse, och det är verkligen något jag vill göra igen. Spännande att få se resultat sen. Jag fick titta på när en scen spelades in, en scen där ena kvinnan läste ett av breven hon fått från sin "älskarinna", och det var så otroligt rörande och kraftfullt att se henne spela ut en sån kärlek och entusiasm hon kände av att öppna och läsa brevet, det kändes så otroligt äkta och fint, som jag själv kände när jag var nykär i Johan och skulle läsa sms från honom! Den tjejen borde få STORA skådespelarjobb, skitduktig. Jag blev så rörd att ögonen tårades på mej, underbart. Jag blev lite kär i Tamara (som hon heter), så himla talangfull och vacker.

Måste lägga upp lite "bakom kulisserna-bilder".
                       
                                                                                       
1. Detta är Julia (som jag sminkade) och underbart goa Caroline, som jag hoppas få jobba med/träffa igen!
2. Medans det filmades i trapphuset så sysselsatte vi oss själva! Jag sminkade Caroline och hon lockade mitt hår! Bakom mej sitter söta Therese!
3. Fix av fingervågor. Söta tjejor! Jag hade sjukt trevligt verkligen.
4. Här spelas scenen, som jag berättade om, in. Det var väldigt intressant att se hur de framkallade solljus med hjälp av lysrör och lampor. Det var lite halvsoligt/mulet ute, men morgonljus framkallades på annat vis!



       
Söta Julia!                     På hemväg igen!


Bussen från Karlstad gick 02.10, så vi åkte från Arvika 00.40 ca. Var i Stockholm 06.20, tog en fralla på centralen och hann sminka oss snabbt. Tog taxi 07.00, var framme vid inspelningen 07.10, blev insläppta 07.20. Sminkade och så, började filma 09.00. Fick springa upp o ner i trapphuset för att bättre på make:n lite då och då. Var klara 17.30, kom ifrån inspelningen 17.40, tog tunneln in till centralen och virrade runt innan vi kom på bussen 18.30. Hektisk dag, men kul! Hem till sjukt barn och kaosartat förhållande. Allt löser sej, bara man jobbar på det!

Tutorial!

NU äntligen fick jag upp klippet på Youtube, MEN kvaliteten blev sjukt kass :/. Man ser knappt textraderna, jävla skit. Men jaja, hoppas ni orkar pausa och läsa om ni är intresserade av att lära er denna look. Har förresten tagit kontakt med en modell som verkar väldigt erfaren, och erbjudit min hjälp som "nästan"-MUA. Hon var intresserad :D.

http://www.youtube.com/watch?v=B_IHfJZ--xM&feature=channel_page

Mia/snor!

Barnet är jättesnorigt, och febrigt. Men sjukdom till trots så har ungen faktiskt varit förvånansvärt NÖJD idag, jätteskönt. Han har sovit mycket, varit jättemammig och inte orkat vara så aktiv. Så vi har väl i stort sett legat i sängen hela dagen, förutom någon timme innan jag skulle till lektion då jag sminkade mej, då fick Wilhelm sitta o leka med hårfönen som han gillar massor, haha knasig!

Ikväll blev en gammal vän med mej till lektionen - Mia. Vi gjorde "sotad make", en favoritsminkning som jag tycker själv jag är rätt duktig på. Har gjort den mycket på mej själv, gör den ofta på vänner vid fotosessioner o. dyl. eftersom det är en så effektfull sminkning som kan varieras mycket och brett så är den så kul! Till sotningen testade jag att lägga lite olika läppfärger, eftersom jag var klar rätt tidigt och hade lite tid över. Jag behöver verkligen öva på att göra läppkonturer!!! Det är SKITSVÅRT och jag får inte riktigt till det så bra, bilderna jag tog idag var väldigt generösa och det syns inte att läpparna är osymmetriska, men det var de tydligen IRL! Lite bilder vill ni väl ha?!

Vi sotade bara med svart, matt ögonskugga idag. Var bra träning, jag hade hellre velat jobba med någon färgad sotning, men det blev hot med svart sot!! Till det svarta så la jag lite bubbelgumsrosa rouge på kindbenen/kindäpplena. Sen körde vi lite olika läppfärger, den första ni ser (ansiktsbilden) är ett ljust rosa stift utblandat med lite klart gloss. Nästa läppfärg är två läppstift blandade, ett gammelrosa och ett lite mer rödkorall:igt - båda från NYX. Nästa läppfärg är MAC's "Ruby Woo", och på det har jag duttat lite vitt skimrigt pigment, blir en sjukt snygg effekt när man lägger det vitglittriga på mitten av läpparna, det drar mot rosa-lila-blått, I like! Sen får ni min dagssminkning, en grön sotning med en rosa-lila läpp, samt en bonusbild på Mia ;). Tack för idag, detta får vi göra om!!!!

Hängig!

Idag är lilla barnet väldigt hängig! Supersnorig och allmänt tjurig, stackars. Snoret rinner konstant och Wilhelm blir VÄLDIGT arg när man vill torka. Önskar att han visste hur man "fräser" ur näsan ordentligt...men vi har en sån "snorbobba" som tur är.

Annars händer inte så mycket i våra liv. Johan fick vara ledig nu i veckan, igår var vi ute en sväng. Annars är det rätt mycket som vanligt.. Jag har inte något att skriva om direkt, mer än att jag tycker det är skönt att solen kikat fram så mycket på sistone, man får lite energi och vilja att vara kreativ nog att orka sminka sej lite extra.


Fredagens jobbsmink blev lite vårigt - orangeguldsparkly med en galen eyeliner. I like!



Igår var Wilhelm hos sin farfar hela dagen, så mamman fick lite tid att rå om sej själv. Jag gjorde den här sminkningen - en mycket färgglad och vårig make, grejen är att jag sminkade mej runt 12-13 på dagen igår, och bilderna tog jag nu kl 12, UDPP in my <3. Vi var ute igår kväll som sagt, därav blev inte sminket borttvättat. Jag var full, så det blev däckning på sängen direkt, haha. Mascaran är ju helt bortskavd, men skuggan sitter ju kvar - rätt urblekt, men ändå!


Förresten så tonade jag lillebrors hår i veckan också - rosa och turkos. Det ser väldigt blått ut på bilden, men det är i verkligheten en väldigt skarp turkos! Jag blir sugen på att fixa turkost hår igen alltså......måste hålla mej - är nöjd med mitt vita! Jag kan ju bjuda på lite "färgbilder" iofs. Har haft en hel del galna färger/färgkombinationer.. Men då får jag nog ta allt från början igen. Eller från 2006 och framåt! Blir ett "egoinlägg" det här ju, haha.

Sen har det blivit lite färg hit o dit nu efter sista bilden, men det är bara i småskala så det orkar jag inte ladda upp bilder på. Så, se så mongolid jag är som laddar upp sjuhundrafemtioelva bilder på mej själv, haha. Summan av kardemumman kan man väl säga är att jag ser exakt lika ut i huvvet som jag gjorde för 3-4 år sen, med undantag för luggen!! Jag var rödhårig bra länge, och hade svårt att släppa det helt, jag har gått tillbaka till rött flest gånger tror jag. Men jag gillar blont hår, tycker det ser "rent" och snyggt ut! Svårt att underhålla färgen dock, men håret mår faktiskt rätt bra ändå just nu, trots blekningar hit och dit. Jag tror knepet är att bleka långsamt, jag har blekt ner mitt hår från mörkt till ljust under ett års tid, därför mår mitt hår bra!


Jag har förresten en tutorial på gång, av denna looken, men redigeringsprogrammet jag använde konverterade wmv-filen till VSP, och youtube tar inte emot det formatet, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra... Finns det något program som man kan konvertera format i? Jag tar emot tips och råd, please help?!

XOXO

Brud!

Idag på lektion hade vi "Brudmakeup". Lilla lillasystern Emelie var med idag, och jag är väldigt nöjd över resultatet. Själv såg jag inte riktigt klok ut idag, I went over the top kan man säga lite grann :P. Sen har jag även upptäckt och lärt mej en grej - har du rosa underton i huden så ska du INTE lägga en guldig highlighter på kindbenet, jag såg grön ut!! INTE snyggt, men efter idag så vet jag varför man ska hålla sej till rosatonade hudprodukter om man har rosa underton själv. Har man däremot gul underton och använder något rosa på huden (alltså som foundation o.s.v.) så blir man grådassig. Knepigt, men så är det!

I alla fall, jag ville testa att täcka upp mina egna ögonbryn, för att få lite svängrum att vara kreativ. Så jag craze:ade verkligen till det en aning, och jag gick även UT med sminket - till lektion t.o.m. Rektorn för Mariart var på besök, och hon tyckte mitt smink såg airbrushat ut, det är ju skitbra....så ja - bild:

Jag ser gul ut, och det är för att jag tar bilden på salongen där lektionerna hålls. Alla glödlampor gör att man blir gul på håll, äh ni fattar ju att det är sminket ni ska fokusera på.



Sen sminkade jag då systern, och jag är väldigt nöjd. Fick inte mycket tillrättavisningar av "Fröken" heller, så det kändes bra. Jag valde även väldigt bra färger för min modell, jag är nöjd rätt och slätt!

Näst sista bilden ser lite invalido ut i ljuset, men baaaaaajs på det! Rosa till gröna ögon är en hit!!!!

Ann-Charlotte!

Min söta kusin var med mej på lektion idag, som redan nämnts! Det var skitkul, men jag hade lite trubbel att få till ögonskuggan, eftersom jag valde att jobba med våt ögonskugga så blev det lite kruxigt. Och jag skulle verkligen lagt på en ögonskuggsbas, för arbetar man med våt ögonskugga så smälter ju all conealer + puder bort, så det fanns liksom ingen grund skuggan kunde fästa tag i, men det blev bra till slut ändå! Jag bjuder på en liten bildkavalkad.



A-C var kul, men rätt svår, att sminka. Hon har väldigt glesa ögonbryn, så där fick jag fylla i helt själv, och det var svårt att få dem symetriska. Sen är hennes kindben så framträdande att jag inte kom åt att böja fransarna, vilket skulle behövts då hennes fransar är raka. Jag krånglade med det mesta, men jag tycket ändå resultatet blev väldigt bra! Jag är nöjd i alla fall, och jag skulle LÄTT bära denna sminkning själv ute en lördagkväll. Lite ovant för lilla kusinen som inte sminkar sej "hårt" annars, men DU SKA HA GALET SMINK A-C!!!!!! Du är en sån tjej som kan bära upp det utan att det ser "för mycket" ut! Jag tycker det är lagom på dej, rätt mängd! Tack för idag, idag har varit en kreativ dag! PUSS!

Enkelt!

Jag orkar inte riktigt skriva om helgen, för det är lite snävt om tid. Lektion börjar snart, och idag har jag fått med mej kusinen Ann-Charlotte, så det ska bli skitkul! Lilla 2-månadersDante blir passad av sin mormor, och Johan är hemma denna veckan p.g.a. insnöad arbetsplats, så Wille stannar hemma med sin papi!

Idag har jag i alla fall tänkt VISA (för en gångs skull) vad jag gjort och vilka produkter jag använt. Allt kommer i små bilder för att ni ska slippa skrolla så bedrövligt, hahahaha!



Första bilden illustrerar vilka produkter och redskap jag använt. Först är det en rougeborste och en foundationpensel (som jag köpt på Lindex för ca 30 spänn, funkar rätt bra faktiskt men den lämnar ränder så man får gå över makeupområdet med antingen en svamp eller med fingrarna).

- Längst bak har vi sen fuktighetskräm LdB som jag tycker funkar väldigt bra på min vintertorra hy!
- Framför den till väster står en ansiktsprimer vi fått från skolan - Emite Face Primer! Den funkar bra, gör ansiktet sammetslent och sminket sitter rätt bra. Det är ingen mirakelprodukt, men den funkar okej!
- Concealer från Collistar, och foundation #0 - det ni (moisturizing tror jag den heter, känns väldigt återfuktande i alla fall) även den från Collistar.
- Sen har jag lagt ögonskuggsbas, EMITE's egna (märket som skolan tagit fram för utbildningssyfte), burken med silvrigt lock längst ut till höger.
- Efter denna "bas" har jag pudrat, löspudret är också från EMITE, men det kom visst inte med på¨bild.
- Sen har jag shade'at kindbenet med ett NYX-blush, den svarta fyrkantiga. Färgen är brunaktig...jag gillar den!
- De två små burkarna som är kvar är en lip neutralizer och en concealer från Everyday Minerals, även den jag fotat på nästa bild. Den funkar VÄLDIGT BRA(!!!!) på blå ringar under ögonen. Som ni ser på mina ögon på bilden till höger så är ena sidan "conceal:ad" och andra inte!



Okej, nu blir det lite rörigt. Men Produkterna nere till höger har jag namnmärkt i alla fall, så det är bara att läsa.
Sen är ögonskuggorna, jag använt, numrerade.
1. Är själva "basskuggan" - "Eggshell". Den fungerar som grund och gör att de andra skuggorna kan blandas lättare. Den läggs på hela ögonlocket, från fransrad till ögonbryn! Innan jag kör på med ögonskugga har jag haft på eyeshadow base:n från EMITE!
2. Heter "Taupe" och den har jag på yttre halvan av ögonlocket, lite över globlinjen! Detta är som "grundskuggan" som jag sedan förstärker med en mörkare färg.
3. Är en gråbrunmetallic ögonskugga, minns inte namnet...och den har jag lagt i yttre ögonvrån och suddat ut mot globlinjen.
4. Har jag bara lagt i yttre ögonvrån för att förstärka föregående färg. Jag arbetar med liiiiite i taget, för en matt svart skugga är svår att blanda ut. Skuggan heter "Tuxedo". Jag suddar även in den matta svarta i undre fransraden, bara yttersta halvan av ögat!

        


Resultatet! Hoppas att någon kan ha nytta av detta. Och man behöver inte ha exakt de färgerna jag jobbat med, man kan köra med grått, grönt, lila, naturfärger...tricket är att ha minst två liknande nyanser, en mörkare och en lite "mellanmörk". Äsch, jag suger på att förklara, men jag tror ni fattar. Ni är ju smarta flickor ;). Jag kommer posta ett till inlägg snart, eftersom jag just kom hem från lektion, så håll ut en liten stund :). PUSS!

30 år!

Idag ska Wilhelms mormor komma hit o passa honom. Jag och Johan sticker till Oslo på 30-årsfest. Det är Veronica, Johans braiga kompis, som fyllt år. Tänkte fråga henne om hon vill att jag "fixar" henne innan festligheterna, vore kul att få göra det.

Tyvärr dras jag med en hemsk ögoninflammation just nu, vaknar och hela ögat är ihopklibbat, man får lite smått panik alltså när man inte kan öppna ögat (som tur är är det bara ena ögat som drabbats). Jag som har gått o funderat på sminkning i över en veckas tid, jävla typiskt att jag ska få en inflammation som gör att jag inte kan sminka mej, jag får sminka det friska ögat helt enkelt, hahahahaah. Snyggt värre!

Mina män är på badhuset just nu. Det har blivit lite av en rutin att Johan tar med sej Wille dit varje fredag eller lördag. Skönt att få vara själv en stund, + att de har kul på badhuset!

Igår provjobbade jag i restaurangen, det hade blivit rätt förväxlat av någon anledning. Chefen jobbade inte, som han sa att han skulle göra. Tjejen som visste att jag skulle komma o jobba hade bytt morgonpasset till kvällspass, så Morgan som jobbade hade ingen aning om att jag skulle komma. Kändes jävligt dumt ärligt talat. Men vi pratade om massor och kom bra överens, hade mycket gemensamt så...det gick bra. Men däremot var det rätt slött på köpcentret i princip hela dagen, snöstorm inger väl ingen människa shoppinglycka. Jag jobbar nästa fredag också, fast då ska jag vara med på stängning.
 
Ja, jag bjuder väl på lite bilder då....idag blir det dock inte rena sminkbilder, utan lite favorit-"sessionsbilder".
Detta är en bild jag tog för ett par månader sen, men som jag nyss gjorde en Också en relativt nyredigerad bild, sessionen hade vi i höstas. En galen stylad jag för ett någon månad sen. Självutlösare är en bra grej.Denna människan är SÅ JÄVLA SNYGG! Hon skulle kunna bli modell lätt alltså, tror jag i alla fall... Hilma!Mera snygghetsbilder på Hilma!En gammal favoritbild...fast det är bara cykeln som är snygg på denna bilden, Wille sitter som en liten säck och jag är bara allmänt



Lilla lillasyster, fotade henne förra sommaren någon gång. Gillade denna!Lillebror och hans ex-tjej, älskar denna bilden. Har t.o.m. gjort förstoring på den och ramat in den. Den syns förresten på den Fotade min kusin Jessica förra sommaren, bara sådär jättespontant. Blev såhär!Också en bild från förra sommaren. Min vän Sara o jag körde lite pinup-tema!Denna snygga tjej fotade jag också förra sommaren (allt hände den sommaren :O) och hon lärde mej massa knep i Photoshop som jag haft massa nytta av. Snygg-Amelie!Amelie!Ah, ni får en sista egobild.


Alla bilder jag laddat upp här är det jag som stylat/sminkat, fotat och retoucherat! Hoppas på att få fota mycket sommaren som kommer! Jag skriver efter helgen hur festen o allt sånt var :). Ciao!

Tangerine!

Usch vilket snöoväder vi har haft idag, och mer ska det visst bli enligt väderrapporter, fyfan. Det är ju nu man vill att vädret ska börja lugna sej o bli lite mildare, eller kallt kan det väl få vara men nederbörd behöver vi fan inget!!!!

Oftast brukar mina sminkbilder vara helt oredigerade, men ibland vill jag göra något extra för att boosta mej själv lite, få lite inspiration. Så då brukar jag göra någon liten photo session med mej själv, vilket jag gjorde igår kväll, o redigera "feelingen" på bilderna om man säger. Alltså inte hyperredigera huden o förstöra bilden genom att redigera bort all textur från ansiktet, utan mer ändra färgsättningar, leka lite med olika lager och filter o så där. Tyvärr har mitt photoshop klappat ihop så jag fick inget gjort igår. Men jag tänkte visa bilder i alla fall, för jag gillar hur sminkningen blev!


JA, ni ser rätt - läpparna är orangea! Läppstiftet jag använt har jag fått med i sminkväskan från Mariart - school of make up and hair, nyansen heter "tangerine".

                   

Knalliga orange läppar till ett par bleksminkade ögon med kraftiga ögonbryn. Detta är nog en ny vardagsfavorit! Enkelt och härligt, kolla dessutom rouget på ansiktsbilden, orangefärgat även det. Jag har även överkonsumerat highlighter i ansiktet, därav lystern i huden. Kanske ser skitkonstigt ut i vanligt dagsljus, jag vet inte....måste testa ute o se om det ser dumt ut. Jag tror förresten orange är min färg, jag är nöjd i alla fall. Hoppas ni gillar det!

Alltså jag känner mej lite lost här på MIN blogg...vad vill ni se/läsa/lära er? Ge mej tips på vad en vanlig "ickemärkes-bög" tjej vill läsa!!? Vad är ni intresserade av att veta/se? Jag vill inte att detta ska vara någon prettoblogg, jag ska vara personlig och visa mitt rätta jag, inte babbla på om hur "underbart livet är och allt jag gör gör jag på ett rosa litet moln, jag är såååå lycklig" blabla, jag är en riktig människa FFS, ingen jävla puckad likgiltig utseendefixerad bimbo som tror hon är "bäst" för sån är jag inte. Jag uppskattar allt ni skriver till mej, oavsett om det är bra eller dålig kritik...så länge den är konstruktiv så är all kritik bra! Ville bara säga att ni mer än gärna får vara delaktiga i mitt bloggande. Det kommer nämligen inte naturligt för mej riktigt, att skriva och lägga upp bilder känns lite krystat, men jag vill samtidigt för det är kul att få respons. Äsch, jag dravlar bara. Gör vad ni vill med denna blogg, shove it up you ass or love it!

PUSS alla söta rara!

Behöver en MAN!

Imorgon på Make Up-utbildningen ska vi sminka "herrmakeup naturell", men alla jag frågat har "bailat" mej. Hoppas på svar från en väns man nu! Hoppas att jag hinner fixa någon till imorgon, annars får jag gå ner till salongen o kika i modellpärmen, känns lite väl desperat men så måste det ju bli.

Dagen har varit bra, vi har varit på 30-årskalas del 1/2 (fortsättning följer nästa lördag då vi ska hem till födelsedagsbarnet på festligheter). Mycket släkt och familj så det var väldigt stimmigt. Wilhelm fick mycket att titta och förundras över, men social som han är behåller han lugnet och sansen genom hela kalaset. Duktig unge!

Så, bjuda på lite mer sminkinspiration kanske? Detta med "face off the day" blir det nog inget med riktigt än, känner mej inte särskilt motiverad att experimentera med smink på mej själv nu när utbildningen börjat, jag är så upptrissad över det just nu att jag inte orkar tänka riktigt så mycket på hur jag själv ser ut. Jag kör neutralt oftast, kanske en snygg röd läpp då och då för att variera. Men jag kommer snart igång igen, ljuset och våren kommer väl förhoppningsvis inom en snar framtid.


Mina ögonbryn ser skumma ut och det var världens sämsta "bryndag", men detta var i alla fall julsminket '08.



Jag fotade Elin en dag i höstas och sminkade även mej själv. Dolls!



Lillasyster skulle ut på partaj så jag testsminkade henne en kväll, hon valde INTE denna sminkning. Dumt! Haha.

RSS 2.0