Seg!

Den här dagen är bara för seg. Det bara öser ner utomhus och nu åskar det visst också. Så jag har suttit vid datorn och pillat med lite gamla bilder, fann lite effekter jag tycker var coola. Tänkte dela med mej, även om det bara är amatörfoton som vanligt!

En bild jag tog av min kusin Jessica när hon var i sjätte månaden med Leia!


En bild från en fotosession med min vän Elin för något år sedan, drygt. Jag har använt massa effekter, bl.a. "difference clouds".


Från samma session som ovan, klippte ur och trixade till Elins ben. Jag skulle vilja fixa en snygg kant runt denna, men vet inte hur man gör riktigt...*amatör deluxe*


Min vän Hilma förra vintern, en bild jag aldrig fixat till tidigare. Men den blev coolt med ljuset där (som är fixat i photoshop).


Ja, jag har tråkigt idag. Men snart kommer Ann-Charlotte och Einar. Vi ska planera lite inför helgen...ska bli roligt ;).

Vältränad kropp - ro i sinne!

Jag har upptäckt, efter många års negativ inställning till träning, att det är UNDERBART att träna! Man måste bara komma in i det och tänka på det som att man gör det för att tona och definiera kroppen, vilket ju alla vill...tror i alla fall JAG! Träning behöver heller inte vara det minsta dyrt, man behöver inte teckna medlemskap på ett dyrt gym eller ens skaffa hemmagym. Jag ska berätta varför!!

Jag har sedan en veckas tid börjat träna mer seriöst och hårt. Jag tar proteintillskott och jag märker att jag är mer uthållig och inte blir så där dödstrött efter att jag tränat. Jag orkar hålla igång även efter träning, vilket känns sjukt skönt. Så hur tränar jag då? Jag har spenderat 29 kr (!) på mina träningsredskap. Ett hopprep!!!! Jag var på leksaksaffären och köpte ett sånt gammaldags hopprep med plasthandtag och "gummirep", funkar asbra! Hoppa snabbt och med höga knän, man får upp flåset riktigt snabbt och detta är kondition på hög nivå, men även lår, rumpa, rygg, mage tränas!

I övrigt använder jag övningar där jag använder min egen kroppsvikt: utfall, "burpees" (grodhopp-ner till armhävningsposistion-göra en armhävning-hoppa upp igen), squats (knäböj), sen gör jag en sjukt jobbig övning som kanske är lite överkurs, men det tränar verkligen HELA kroppen på en gång: stå med rumpan mot en vägg och händerna mot golvet, kliv upp på väggen så högt du orkar (fortfarande med händerna i golvet) och stanna några sekunder, kliv ner igen och upprepa! SKITEFFEKTIVT, och detta stärker främst hela torson (i princip hela överkroppen). Se till att spänna rumpan också så lovar jag att du får en riktig Kim Kardashian-häck på nolltid!!!

Ett annat knep jag har är att göra egna hantelvikter. Fyll tomma petflaskor med antingen ris eller vatten och du har dina egentillverkade hantlar! Jag kör axlar mestadels med dessa. Står upp med armarna längs sidorna och lyfter armarna rakt ut till axelhöjd, ned igen och upprepa, detta tonar både bröst och axlar!

Så kom igen nu, nu har du ingen ursäkt för att inte träna längre. 29 kr är allt det kostar!

Självklart ska jag posta bilder på mina muskler så fort jag fått lite mer resultat ;). Dessvärre går jag inte på någon särskild diet just nu, tanken är väl att träna tillräckligt mycket för att slippa sluta äta gott. Men om man ändå kör en sån här protein"kur" så se till att åtminstone minska dina portioner och äta mellanmål ofta. Lite och ofta does it, I promise!!

PUSS!

Face shart!

När jag var på MAC på Macy's på Manhattan så bad jag om att få några face shart's, sånna "pappersansikten" man kan måla smink på och på så sätt finna nya skuggkombos och testa olika färg och form på smink. Jag tycker det var skitkul att sitta och kludda lite. Jag spar lite på mina shart's så jag har målat halva ansikten för att kunna testa fler sminkningar!

Jag har sminkat en sminkning för bruna ögon, en för gröna och en för blå!


Första bilden, vänstra sminkningen, har jag gjort en sminkning som framhäver gröna ögon (men den passar även till blå och bruna ögon). Och på läpparna lekte jag med ett guldskimrigt pigment över NOUBA's Millebacci. Jag leker även mycket med form på ögonbryn. Ögonbryn kan förändra ett helt utseende, jag gillar tanken på det!

Andra bilden har jag bara mest kluddat.

Tredje bilden leker jag med form. Och där har jag även lagt en lila sminkning för bruna ögon!

Smink ska INTE begränsas till ens ögonfärg, utan man måste självklart få använda de färger man gillar själv. T.ex. sägs det ju att man inte ska använda färger från samma nyans som ens egna ögon...sanningen att säga ÄLSKAR jag blå ögonskugga till mina blå ögon! De blir mer isigt blågrå om jag lägger en klarare blå. BEGRÄNSA ER INTE, LEK!!!

Visitkort!

Jag la precis en beställning på visitkort, jag designade och fixade text. Tänkte visa hur det blev eftersom leveransen jag valde tar 20 dagar. 250 visitkort borde räcka ett tag, och layouten sparades på servern så jag kan beställa fler om jag skulle vilja (eller om jag fixar en ny layout om ett tag).

Framsida:


Baksida:


Bilden på baksidan känner ni igen, den har jag tagit själv. Och framsidan är en sminkning på mej själv jag gjorde för ett bra tag sedan. Ett personligt visitkort, jag gillar det. Det jag stör mej på är mannen i bakgrunden på bilden av min kusin Jessica, men orka bry sej, hoppas ingen märker honom.

Make Up eller inte - skillnaden!

Idag hade jag tänkt visa för er hur stor skillnaden är med eller utan make! Ena ansiktshalvan har jag sminkat, andra inte gjort något alls med. Ett lite kul experiment för att få er införstådda med att make up är rena underverket - om det läggs rätt vill säga!



Behöver jag tillägga att jag älskar smink? It is sooooo fabulous! Jag valde att sminka min "snyggsida" just för att den andra ansiktshalvan är lite mer problem:ig pga mer rödhet och fler pigmentfläckar. Just nu har jag inte sådär jättemycket problem med min hy, men jag tycker det är sjukt stor skillnad ändå...vad tycker NI?

Produkter jag använder!

Hud:
COLLISTAR silk effect supermoisturizing foundation #2
EMITE make up's egna puder i #2
EMITE make up powder bronzer
SEPHORA colorful mono (en skimrig aprikosfärgad ögonskugga som jag använder som highlighter)
www.everydayminerals.com's Summer Stroll blush (en aprikosfärgad matt rouge)

Ögonbryn:
Peggy Sage eyebrow pencil i Havane och Blond. (Havane är en mörkare grå som jag lägger först, och sedan suddar jag ut den lite och lägger på pennan Blond för att "värma" upp ögonbrynsfärgen lite!)

Ögon:
Urban Decay Primer Potion (en bas som gör att ögonskuggor och annat sitter som berget)
EMITE make up Taupe eyeshadow (la den som bas i globlinjen)
EMITE make up Babysoll eyeshadow (tonade ut taupen upp mot brynbenet, la den även längs undre fransraden)
MAC Espresso eyeshadow (markerade globlinjen ytterligare)
EMITE make up Vanilla eyeshadow (en matt beige skugga med aningens skimmer i, la den som highlight under ögonbrynet samt på ögonlocket för att ge illusionen av större öga)
EMITE make up cake eyeliner i Black

Läppar:
Isadora Perfect Lipliner #12 Heather (denna LÄR ha utgått ur sortimentet eftersom det är min mammas, jag nallade den ur hennes necessär när jag var 12 eller nått, och jag gillar färgen...en hallonröd varm ton.)
EMITE make up Aloe Vera gloss i Blueberry (ett hallonrött gloss med ett ljusare skimmer)

Det kan tyckas som att jag använt riktigt många produkter, men har man en rutin så går det snabbt. Jag sminkar mej på 15-20 min om jag bara gör en enklare make, och då räknar jag med rengöring i tiden! Alla ögonskuggor är ju bara för att ge make:n lite dimension, annars tycker jag det är rätt få produkter!

Förändring!

Stora förändringar har skett med mitt hår under den här veckan! Jag har testat allt möjligt i hårväg (som ni märker) och jag har experimenterat så mycket nu att jag blir lite "hårblind". Jag bara fixar och gör utan att egentligen veta vad jag egentligen vill ha. Jag ändrar mej så ofta att mina vänner inte känner igen mej på stan. Det är lite av charmen med mej, men jag är lite trött på det faktiskt! Och när jag inte ändrar mej på ett tag så undrar folk vad som tagit åt mej, varför händer det inget. Jag var ju vitblond jättelänge. I säkert ett år strävade jag efter den perfekta platina-nyansen, men jag fann den inte, så jag gav upp och färgade håret mörkt, och sedan dess har jag bara trixat konstant! NU är jag på väg back to basic - tillbaka till blond!! Men håret har jag inte kvar, det rök nu i veckan. Det blir en nystart för mej och mitt hår.


Sminket gick i sotad midnattsblå som tonar ut i lila som tonar ut i rosa. I like!

New York-haul fortsättning!

Jag shoppade ju även en hel del kläder och annat krafs (accessoarerna har inte blivit med på bild än just för att jag ger bort mycket av det) and here it comes!

Andra dagen var vi på Staten Island Mall, där köpte jag två t-shirts (inte med på någon bild, men en t-shirt med ariel och en med Tiger Army i Manga-style) Hello Kitty-linnet på första bilden och byxorna på tredje bilden för 40 dollar. Dagen när vi var i Brooklyn köpte jag den vita kjolen + de vita topparna + ett 6-pack strumpor för 30 dollar. Pluggar (den i metall hade jag redan, det bara ligger där i för att jag bytte ut den mot en rosa zebraplugg) i Chinatown för 20 dollar (2 av varje par, alltså 4 st). De t-shirtarna på första bilden är från Tokidoki och köpte man en fick man den andra gratis, de kostade 30 dollar, jag köpte även den rutiga kjolen, på andra bilden, samtidigt för 10 dollar. Detta köpte jag på Yellow Rat Bastard, en skitcool affär som jag lätt ska nätshoppa ifrån!!

Skorna längst hitåt köpte jag första dagen på en stor outletaffär, de kostade mej 25 dollar. Det andra paret köptes på Staten Island Mall och de var på nedsatt pris, 35 dollar. Flipflopsen köpte jag akut på Coney Island för att det var så varmt och jag hade inga sandaler med mej - 7 dollar! Jag är nöjd med mina skoköp, för så billigt blir det ju knappt ens i Sverige även om det är halva priset.. Det är ändå mäkesskor...Vans och Dr. Martens!! NÖJD! Solglasögon köpte jag alltsomallt 4 par, för 22 dollar har jag räknat det till. Rätt okej!

Jag köpte lite mer stuff men jag har inte fått med det på bild. Köpte skärp, hårfärg, lite hygienartiklar, smycken osv.

New York-haul!

Så...vad köpte jag egentligen i N.Y.?

Jag köpte som sagt inte alls mycket smink. Två nagellack från Sally Hansen, 2 ögonskuggor och 2 kajalpennor (som förresten är alldeles för torra för att fästa innanför fransraden, om man nu vill använda den där!) från Sephora och en skugga från MAC. Ångrar lite att jag bara köpte mineralize "Illusionary Burning Ambition", men jag hade velat hitta till en prostore, för som det verkar så går det inte att köpa refillpans till ögonskuggspaletten på vanliga MAC-diskar??! Tyckte jag var konstigt, men det kanske är så här i Sverige också? Jag har liksom inte fastnat än, men jag tror jag är för okunnig om MAC för att fatta. Jag har en quad som heter "Wellplumed" som är helt awesome, använder den ofta. Måste nog bygga på mitt MAC-förråd lite känner jag!

NOTD ur arkivet!

Jag köpte inte sådär särskilt mycket smink eller nagellack i N.Y. Jag fann liksom inte till NYX som jag ville köpa grejer av...synd! Men här kommer en NOTD som är några veckor gammal!


Det är inte ett superbra genomfört nageljobb, men mina naglar är på tillväxt och här ser de riktigt bra ut om man jämför med för någon månad sedan! Fast jag har klippt naglarna för att de flisat sej, så nu är de lite kortare igen. Väldigt oregelbundna "zebraränder" på naglarna, basen utgörs av den äppelgröna från Viva La Diva!

Ny Design på gång!

Ni ser ju en klart stor förändring, och förhoppningsvis till det bättre. Jag gillar aubergine-färgen, den klär mej på något sätt! Och bakgrundsbilden på mej o mina syskon, den är väldigt personlig så nu är hela bloggen mer "jag"! Hoppas ni gillar den i alla fall! HTML var inte så svårt som jag trodde, jag kom in i den snabbt!

Strejk!

Min bloggdesign från bloggasnyggt.se strejkar. Jag ska försöka fixa en design själv, men det kommer ta tid för jag skolkade mej igenom mina webdesign-lektioner i skolan, så HTML är rena grekiskan för mej! Men jag återkommer, så länge får ni klara er med min standarddesign. Sjukt tråkig och tilltalar inte sinnet ett endaste dugg. Min blogg ska se ut som en godisaffär, man ska gilla att läsa den. Jag ska definitivt jobba på detta. Hej så länge!

Det går inte snabbt...

..på bloggfronten direkt! Jag har hunnit fylla 22 år, jobba och njuta under Arvikafestivalen, rest till New York och bara varit! Känns ganska skönt att bara få vara. Min andra hälft har blivit arbetslös, lite skönt ändå att slippa ha honom farandes till Oslo varje måndag morgon. Wilhelm var riktigt föräldrasjuk när vi kom hem förra veckan, fast han var mer pappesjuk än mammesjuk faktiskt! Nåja, jag har lite bilder jag vill dela med mej av. Jag hann ju även shoppa lite smått i N.Y. också. Jag har skaffat mej en ÄNNU skarpare hårfärg, den är AWESOME och jag ska snart påbörja ett nytt hårprojekt, samt spara ut det "rakade" i mitt hår, för att få till en lite mer sofistikerad kort bob! Kommer ta några månader, men det får det göra!

Lite N.Y.bilder först tänkte jag!

Lite "underground-aktig" bild jag tog av Johan på tunnelbanan vid 57de gatan på Manhattan!


En lite lagom bitter "bum" vi fann vid Times Square! Trevlig liten skylt där ;).


Vännernas barn, ena vännen Tina (som fyllde 30 år under resan) och en lite bisarr bild som är lite ghetto:ig och så bara skiner den lilla subwayskylten med sina skrikiga bokstäver, gillar den.

Vi såg en hel del, inget extremt turistigt dock. Vi hade kollat upp vart man skulle åka, det blev lite knasigt ibland, men det var lätt värt upplevelserna! Det bästa var ändå Coney Island. Ett gammalt nöjesfält som byggdes på 20-talet med en massa attraktioner, freakshows, korvkiosker osv. Det ligger alldeles vid en stooor fin strand, och det kändes som att komma till ett helt annat land än New York. Canarieöarna snarare! En liten mysig marknad, massa goda drinkar i små stånd här och var. Jag råder alla som åker till N.Y. under sommarhalvåret att ta sej ut till Coney Island som är ändstation i Brooklyn mot öst!

Från detta:


Till det här:




Jag kommer lägga till lite bilder eftersom, men just nu är klockan så mycket att det blir sängen! Jag kommer lägga upp ett inlägg med en liten "haul", alltså vad jag köpte i N.Y. Såååå, vi skrivs inom kort!! PUSS

Make Over!

Sista lektionen innan semestern hölls i förra veckan - tisdag närmare bestämt. Vi har tema "Gala/Cabarét" och jag hade med min kusin Jessica. Stilen var väldigt "over the top" med det var kul att få vara lite kreativ, även om jag inte skapade något helgalet! Jag fick en idé att vi skulle testa att göra afrohår på Jessica, men upptäckte att det tog sjukt lång tid med hennes långa tjocka hår, så jag gjorde lite random slingor bara, och fick sen hjälp av läraren att fixa en tuff uppsättning. Eller hon ryckte mer in självmant och hjälpte till. Blev snyggt tycker jag, även om man kanske inte går ut just såhär på en krog eller liknande i just ARVIKA ;P.

Alltså ÅH, vad jag vill ha bättre utrustning till min kamera! Kanske skulle kika på det i New York, det är ju någon tusing billigare där! Tur att man kan editera i efterhand!

EDIT: Oj så knasig den andra bilden blev. Ökade nog skärpa aaaaningen för mycket, haha.

Ur arkivet!

Några FOTD:s ur mitt lilla sminkarkiv? Har ju som sagt uppdaterat riktigt dåligt på sistone, och jag tycker det är trist för er stackare som fortfarande kikar in någon gång typ varannan dag och väntar, men inget nytt kommit upp. Nu är det ju så att jag åker till New York tidigt på onsdags natten, så då kommer jag inte uppdatera på ytterligare någon vecka, och jag är kluven om jag ska ta med min systemkamera eller ej, eftersom rånrisken känns bra mycket större om man har en fet kamera runt halsen. Jag får se hur jag gör, jag vill absolut inte bli av med kameran, men trist om jag inte kan dokumentera något heller. Kanske får låna en lite mindre smidigare kamera av barmhärtig familjemedlem?!! Hoppas!

Mitt hår för någon vecka sedan, innan det knallorangea - strawberry blonde!

Missvisande bilder!

Färgen på mitt hår i förra inlägget är helt fel. Jag ändrar inställning på min kamera när jag ska fota sminkbilder just för att jag tycker de inställningarna får fram rätt färger i smink och hud, men helt fel på andra klara färger! Så jag fixa med kameran för att få fram rätt färg på håret, och såhär ser det ut!

Fast det är nog ändå inte RIIIIKTIGT rätt, lite mer orange än röd är nog färgen, men det är "close enough"!

HEJ!

Oj, nu var det så länge sen jag bloggade att jag hunnit ändra hårfärg säkert 4 gånger, haha! Jag har försökt bli rödhårig ett tag. Så en dag gick jag runt i blekt hår (den svarta toningen jag hade i det mörka håret blev ROSA när jag blekte håret...kul effekt!), sen har jag varit knallorange-gul några dagar och sen strawberryblonde, och nu knallorange-röd! Lite dåligt med bilder, men huvudsaken just NU är ju att det faktiskt är ARVIKAFESTIVAL! Jag jobbar under festivalen, hos Jenny och hennes KawaiiDesign. Det är kul för man träffar alla människor man annars skulle missat och gått om, så det är bra! Dessutom är det så härligt att stå i ett stånd FULLT med vackra saker som man egentligen bara vill kidnappa.

Så, mitt festivalsmink för gårdagen såg ut såhär: OCH jag fick massa kommentarer på de söta lösögonfransarna som Jenny säljer. Jag tror jag sålde 3 par likadana....bra reklampelare jag ÄR!




Detta är förresten den "nya" hårfärgen. Den är från Directions och heter "Tangerine". Jenny säljer även hårtoningar i sin Kawaiishop!

Igår såg jag The Sounds (helt själv, hade ingen att gå dit med, men det var skitbra så jag var på topp all by my self!) Mando Diao (fyFAN vad heta män! Jag gick dit själv också, men tack vare mitt lysande knalliga hår så fann Hilma mej i publikvimlet så vi dansade som galna!) och sist såg jag NIN med en kompis kompis! Jag har inget att säga om NIN för jag har aldrig varit ett stort fan som lyssnat på dom. Jag har väl hört någon låt hit o dit, men aldrig så att jag gillat det ordentligt. Så den spelningen var väl kul att se, men den gjorde mej inte så mycket...det var ganska blaha!

Idag ser jag ut såhär (och ursäkta bakfyllesprängda ögonvitor, jag var lite på sniskan igår kväll. Och idag skippar jag foundation, lägger bara en t-zonprimer och pudrar lite lätt eftersom foundation bara smälter bort i den här värmen ändå):




RSS 2.0