Ida!

Det börjar dra ihop sej för slutfotografering i skolan nu, och jag har börjat planera plåtningen först nu...sent ute, jag vet. Men jag vet nu vilken modell jag vill ha och hon heter Ida, är 15 år och är dotter till min pappas nya dam! Jag tycker Ida är supersöt och har ett riktigt speciellt utseende, därför vill jag ha just henne! Igår provsminkade jag henne och blev rätt nöjd, måste finslipa lite på vad för slags tema och så vi ska ha till plåtningen, men det här är ju väldigt "preliminärt och stillöst" än så länge. Ville bara testa att se hur det var att sminka Ida.



Jag tänker mej något riktigt "avant garde" med Ida eftersom hon har så otroligt mycket HÅR. Jag vill att hon ska ha så stort och krulligt hår som möjligt, och jag vet inte riktigt om sminket kommer se ut såhär...antagligen inte, trist att göra samma två gånger, men jag måste främst fundera ut outfit känner jag, och fixa rätt slags accessoarer! Lite inspiration kanske?!! Den andra och tredje bilden är grymt snygg, men håret är helt fel såklart:

Bilderna är googlade, jag äger ingen av bilderna!

Make over!

När jag sminkade Mirja i veckan så ska ni veta att vi båda var spända på att se resultatet. Mirja är en modemedveten tjej som är så långt ifrån Goth man egentligen kan komma. Eftersom makeover:n var så lyckad och vi tyckte det var kul båda två, så tänkte jag skapa en kategori med namnet "makeover" här i bloggen. Vad tror ni om det? Jag ska alltså försöka sminka mina vänner i något totalt motsatt mot de är vana, jag tror det kan bli intressant, och nu när utbildningen snart är klar och jag inte har de 8 timmarna i veckan att öva på så måste jag göra något mer än bara "sminka normalt" för att utvecklas. Så ja, en ny kategori alltså! Jag tänkte visa förebild på Mirja också, bara för att :). Jag har pillat lite med bilden som jag BRUTALT snott ur Mirjas blogg.




Refill!

Lite fler bilder från igår..
Lite svårt att se på första bilden, men det är samuraisvärdet hon pekar mot kameran...

Jag gillar denna, men gjorde en väldigt speciell beskärning på den. Jag gillar beskärningen också!


Mirja!

Igår hade vi "Goth" som tema på lektion och jag tog det faktiskt väldigt seriöst, ville ha fina bilder, så jag drog med mej massa prop's (skor, "kjol", samuraisvärd). Jag är nöjd och tycker det blev bra bilder. Modellen har inte sett dem ännu, men hoppas det är okej ändå Mirja :P. Modellen hittar ni här.



.....

Nu äntligen har jag något att blogga om. Jag har varit på sminkuppdrag i helgen som var. Det var en liten mindre fototräff i en studio vid Nöjesfabriken i Karlstad som jag var med och sminkade på. Det var tre modeller och lika många fotografer, men egentligen bara en som hade planerat att fota och det är henne jag fått bilder av, så jag slänger upp de jag fått hittills.



Modellerna är Louise, Sandra och Elina. Fotograf och retouch står Jessica Bergman för. Grymt samarbete från allas sida känner jag, jag är nöjd och ser fram emot resterande bilder. Det var förresten kul att se hur de verkligen jobbade med olika softbox:s och ljus för att få fram en önskad känsla i bilderna. Jag måste lära mej mer om ljus känner jag,  jag vill även lära mej mer om foto just för att jag tycker det är askul att plåta vänner som ni ju märker ;). Nåja, uppdaterar med gårdagens lektionssmink strax!

Overall!

Idag fick jag hem ett paket med kläder från Ellos, där jag bland annat skickat efter en kortärmad kortbyxeoverall...riktigt söt tycker jag! Detta var det bästa i bildväg jag kunde prestera just nu. Bättre bild kommer! Skärpet hörde inte till overallen, det är mitt egna privata!


Nu väntar jag bara på ett par ljusrosa kängor som ska dyka upp. Gissar att de kommer imorgon då jag kan följa leveransen via kollinummret! Såhär ser de ut i alla fall:

Knas!

Igår var jag och Wilhelm hos Elin och lekte. Efter att ha suttit inne nästan hela dagen var det väldigt skönt för både barn och mamma att få komma ut på "grönbete" en stund. Elin fotade, jag sprang runt och hoppade, och Wilhelm jagade mej. Det var mysigt. Jag vill att Elin ska lära sej fota eftersom jag tycker det är kul att vara med på bild, och det går framåt, även om det är lite trögt ibland :P. På sista bilden hoppar jag genom en häck som är på "uppväxning" och bröt såklart av den grenen jag landar på... Sorry, Lenas buske! Lite knasbilder blev det...lite oredigerat knas kommer här:


Lite seriousnes nu thanx!


Snabblogg!

Jag har inte tid att sitta här just nu, men jag tänkte ändå bjuda på vad som gjorts på sminklektion denna veckan. Igår hade vi "specialeffekter - monster", och jag hade ingen modell så jag sminkade mej själv. Resultatet blev rätt coolt faktiskt. Vi jobbade med lera, wax och latex! Jag gjorde en slarvretouch på den bästa av bilderna som snälla fröken Pamela tog!


And off we go. Ska iväg o hälsa på min "syster" Elin. Tar med mej kameran ifall hon har något tufft på sej eller om hon vill fota mej :). PUSS!

Specialeffekter!

I tisdags hade vi just det på temat - specialeffekter. Mycket givande och lärorikt. Vi fick lära oss hur man kan sminka brännskador på lite olika sätt, hur man sminkar ett skotthål (alltså i "3-D" form, med ett slags wax som man formar till en utbuktning på huden och sedan fixar till så det ser äkta ut), skärsår, blåmärken och ärr fick vi också lära oss hur man sminkar. Jag testade lite olika sår och lite "beat up" smink. Titta här:




Och härifrån kan det ju bara bli bättre och bättre. Så vill någon anlita mej till Halloween vore det skitkul, det var nog den roligaste lektionen på länge faktiskt! Jag ska skaffa någon fri och lättsam modell som jag ska sminka till "massakrerad". Kan ju bli både äckligt och coolt, men det vore kul att få testa! Smink är sååå mycket mer än ögonskugga och mascara vet ni :).

Dagens!

Nu har ni missat en hel del kära bloggläsare (om där nu är så många vettetusan, men ändå) jag har hunnit skaffa mej ljuslila hår, tvättat ur det så det blivit ljusrosa, och även färgat håret mörkblont. Nu orkar jag inte med artificiellt färgkrångel mer, Jeanette goes normal hårfärg!




Sminket idag består av cake eyeliner, mascara (som förresten är gårdagens, haha) en lösögonfrans jag klippt i hälften för att få "cat eye effect" och en ögonskugga....det är det förutom hudgrejset jag använt idag!

Idag har jag på mej en helt vanlig t-shirt som jag köpt på H&Ms barnavdelning (jag gillar barnavdelningar) och en midjehög knälång kjol med ett resårskärp i midjan. Svarta strumpbyxor till det och ett par vita converse!

Jag ska blogga lite annat som jag ligger efter med. Dagisdagar när Wilhelm inte är hemma är så himla bra för då hinner jag sitta ner och plottra lite här i bloggen, det är avkopplande tycker jag. För övrigt är det strålande solsken ute, så jag tar cykeln till dagis sen, och tar med Wilhelm på en tur runt stan!

Fantasi!

Ett litet snabbt smakprov på dagens lektionssminkning innan jag går och lägger mej:


Ett litet sött barn på det också - Wilhelm!


The "no-brow-look":

Fantacy!

Tisdagens lektion var lite av en genomgång och en "testomgång" inför måndag nu till veckan, då vi har "fantacy"-tema! Jag lekte lite med galna effekter, och såhär blev det.


Jag har väldiga problem med att få inspiration till måndagens fantacy-sminkning, som jag tar på ALLRA största allvar. Jag vill göra något riktigt bra, visa att fantacy är något jag kan och gillar att sminka. Jag har stått många timmar och lekt och varit kreativ framför badrumsspegeln. Det finns så otroligt mycket man kan jobba med när det kommer till fantacy. Man kan använda VILKA material som helst och det finns inga gränser för hur galet projektet kan bli. Jag gillar det. Less is more är ett uttryck jag fullkomligt skiter i ;). Jag kanske återkommer med ett inlägg i inspirationsanda, vi får se.

Förresten så blekte fröken Pamela mina ögonbryn på lektionen i tisdags. Vi var båda nyfikna på det och hon hade aldrig blekt någons ögonbryn (hon är frisör) så vi körde på. Jag brukar ju måla mina ögonbryn rätt stora och mörka, men på den här "förebilden" är de ändå rätt nedtonade, så detta är före.




Utan smink ser jag ut som där inte är några ögonbryn. Jag använder en penna för blonda, den är aningen för gul tycker jag, den blir lite babybajsfärgad så jag brukar blanda med en penna i lite guldigare ton. Jag tycker det blir helt okej. Ingen megaförändring, men man ser ändå inte ut som vanligt. Lite andra blekta ögonbryn jag tycker är riktigt snygga:

Alla bilder är googlade!

Vampire!

Igår startade sminklektionerna igen, och temat för kvällen var "smutsig/blank look". Vilket innebar att man fick en del frihet. Jag körde på en vampyrisk och sexig make. Här kommer bilder!


Jag ska eventuellt fota den här tjejen och henne vän i helgen, styla och fota, i samma tema. Vampyr + innocent vacker tjej! Ska bli kul. Måste finna en bra location först, en murrig mörk skog med lite döda träd och någon liten damm....det vore perfekt!

RSS 2.0