Wilhelm!

Häromdagen när Wilhelm var nyvaken så såg han så rolig ut i håret. Och han var på jättekonstigt humör...han brukar vara en sur unge när han vaknar, och brukar vilja sitta i knä någon kvart efter han gått upp från tupplur, men nu bara låg han och ålade på golvet, gäspade, ålade lite till, drog katten i svansen, ålade lite, och sen var det bra så. Haha, knasunge, nappen hade han inte heller i på hela stunden, vilken brukar sitta som GJUTEN i käften på den ungen. Jaja, kul att det händer lite nya grejer titt som tätt i alla fall.

Lill-Wilhelm fick en liten snabb provisorisk klippning medan han satt och åt häromveckan dessutom. Lagom trixigt att hinna klippa i håret innan liten hand ville känna vad mamma höll på med där uppe på skallen. Men det gick relativt bra, så nu är där en liten söt "hockeyfrilla". Han är så söt i långt hår, men det är så opraktiskt med kort runt ansiktet, så där klipper jag det kort, så det blir lite som hockeyfrisyr.

En massa knasbilder från ålandet efter tuppluren.


Dregglar friskt gör han också, pojken. Blir blött och tröjbyte ett par gånger om dagen. Tand på G?

Heroine Chic!

Idag fick jag min inspiration från Angelina Jolie i filmen Girl, Interrupted - en av mina absoluta favoritfilmer av alla kategorier. Lite ledset skuggade ögon i mer jordiga färger och en eyeliner som ger illusionen av tjockare ögonfransar (jag tycker mej kunna ana en viss asymmetri på linern ;P, slarv). En matt hallonröd läppfärg matchade fint tycker jag.



Idag har jag förresten ätit kolasås till frukost. Gott ju, svårt att låta bli att ta en liten taste....och en till....och ännu en. Snart slut!

Väntar på att man och barn ska komma hem från en runda på stan. Kanske att de köpt med thaimat hem?!

Buzz Lightyear!

Sminket från gårdagen kommer här. Jag har bara använt mej av min nya 88-palett från eBay, varför krångla och dra fram massa olika paletter när allt finns i EN liten smidig palett?!! Nej, just det, det är ju helt befängt att bete sej så ;P.



Min inspiration var Disney Pixar-karaktären Buzz Lightyear från filmen Toy Story :D. Limegrönt och lila är ju den figurens dominerande färger, och detaljerna är blå, grå och röda.

Wilhelm!

Wilhelm har blivit så himla stor sedan 17 mars iår, när han fyllde ett helt år. Det är otroligt att till och med JAG tycker att tiden går fort...det är ju bara sånt gamla påstår?! Inte alls, tiden går sjukt fort när man fått barn. Det är kul, men samtidigt lite vemodigt. Men jag har många år att hinna ikapp Johan, som ju fyller 30 år i november ;P. Alltså hela 8 år äldre än mej. Så oavsett om vi är medelålders kommer jag alltid att vara en boytoy, hahaha.

Oj, lite slir där. Var ju Wilhelm jag skulle skriva om ja. Jo, han växer så det knakar, har fått långt hår (nedanför axlarna), men jag håller håret upptill kort så han slipper besväras av det i alla fall. Tycker det är så sött med långt hår i nacken på småpojkar!

För några veckor sedan var vi ute vid ett badställe i värmländska skogen, jättetrevligt och riktigt långgrunt. Wilhelm plaskade och lekte, byggde sandslott, men den som var mer road av sandslottet var pappa Johan. Man satt nere vid strandkanten och slet och byggde, förgäves dock eftersom det roligaste var att riva hela bygget enligt Wilhelm! Lite bilder från vår utflykt kommer här!

Mamman och barnet som var med oss heter Ylva och Linus och vi känner dom ;P, haha!

88-palette!

Idag har jag hunnit leka lite medans Wilhelm sovit. Jag ska blogga ett Wilhelm Samurai-inlägg efter detta, för det har jag inte gjort på väldigt länge.

Färgerna jag använt är alla ur 88-paletten, och jag har bara använt concealer och puder som bas på ögonlocken, vilket är förvånansvärt bra för ögonskuggorna...man skulle kunna tro att jag lagt värsta super-primern, men icke. Jag körde med concealer och puder igår också, och det höll hela dagen. Tricket är nog bara att inte ta för mycket av varken concealer eller puder. Blablabla, här är sminket i alla fall!!!





Och som jag skrev igår, som jag trodde jag skulle göra, så sminkade jag ögonen helt olika, just för att kunna experimentera så mycket som möjligt! Jag är RIKTIGT nöjd måste jag säga. Ögonskuggorna är fantastiska och jag lär köpa en till i framtiden. Förhoppningsvis sticker vi till Thailand i vinter, och så ska jag köpa så mycket sån här billighetssmink att jag storknar! Blev ju inte så mycket smink shoppat i New York. BEHÖVER MEEER SMINK ;P.

Dagens!

Sminket för dagen var lite Bollywood-inspirerat! Lekte med min HOT Makeup-palett!


Make!

Hej-nu-var-det-alldeles-för-länge-sen-igen-bloggen!! Vilket trist inlägg med mascaran där sen, och aldrig få något nytt att se/läsa...nej, SKÄRPNING! (försöka iaf).

Jag har hunnit få mina visitkort jag beställde för ett tag sen. De var ju inte lika perfekta som de verkade i datorn, men de duger och de förmedlar MEJ, vilket ju är meningen :). Mamma berättade att en kollega redan vill boka mej till sin dotters examen nu till våren. Lite förutseende har ju aldrig skadat, minsann!

Jag har även fått hem en sån där fin ögonskuggspalett alla på youtube snackar om. Jag köpte min på eBay och det är en med matta skuggor (vilket inte stämmer för alla var inte matta). Det är en palett stor som något mellan ett A3 och ett A4-papper, alltså inte så stor...MEN, den rymmer 88 (!) ögonskuggor! Och jag testade dessa idag, och jag blev glatt överraskad över vilka unika och färgstarka nyanser det fanns. Så jag är verkligen glad att jag klickade hem den. Jag gjorde samtidigt en beställning på 10 par lösögonfransar, också dessa riktigt fina, men de fastnade inte på bild idag tyvärr. Hela kalaset kostade inte mer än 200:- inkluderat frakten, vilket är ett kap för 88 ögonskuggor och 10 par frallor. Som hittat! Jag ÄLSKAR eBay :D.

Palettens innehåll ser alltså ut såhär. Fotat i blixt och i dagsljus inomhus
!
Jag verkligen älskar de gröna raderna. LÄTT att jag ska testa de inom de närmsta dagarna. Ärligt talat så tror jag att jag kommer gå runt med en sminkning på vardera öga, alltså två olika till samma dag. Det har jag gjort förr. Folk kollar konstigt på en, men det brukar de göra på mej ändå så jag är van, hah!

Jag swatchade alla nyanser på mitt ben, så ni kan se hur pigmenterade och färgstarka skuggorna faktiskt är. Jag har ingen bas, bara hudlotion så att huden blir lite lätt återfuktad så skuggan kan greppa tag lättare! Blixt vs. oblixt!


Jag måste säga att jag även gillar de naturella färgerna. Det är inte bara bruna, utan en del neutrala lila och rosa nyanser, även mycket persikofärgat eller mer åt det guldbronsiga hållet. Jag ser verkligen framemot att leka med denna! Det som är lite negativt är ju att varje ögonskugga är ca 1 cm i diameter, så det är ju inte särskilt mycket produkt, men det är inte värre än att man kan köpa en ny om den gamla börjar ta slut, så himla häftigt var det ju inte prismässigt.

Men nu lär ni storkna av sminkbilder för nu har jag fått min inspiration tillbaka. Det som behövdes var roliga FÄRGER! Älskar färg!

PUSS!

Mascara-test!

Jag personligen gillar L'Oreals mascaror, och har nästan alltid en mascara därifrån. Nu senast hade jag däremot Lumenes blåbärs-mascara som jag tyckte var bra, men den är slut nu. SÅ, jag har köpt Telescopic och Extra Volume Collagene från L'Oreal, and I like! Jag köpte en förlängande mascara och en volymmascara, just för att jag aldrig fallit för volymmascarorna. Mina fransar är rätt täta, men korta, så förlängande mascaran fungerar bäst för mej!

Vi testar Telescopic först, för den var jag mest nyfiken på. En förebild först!
Telescopic's "borste" var lätt att jobba med. Den är i plast, och man får inte ut för mycket produkt, det blir alltså lättare att stryka på mascaran utan att det blir klumpar och kletigt. Jag har lagt på ett lager bara, och jag tycker mascaran fördelar fransarna fint, gör de definierade utan att det blir spindelben av allt, och jag gillar formulan - krämig och len! När jag sen duschade så gjorde jag inget särskilt för att tvätta just ansiktet, bara gned lätt med vatten. Telescopic var svår att tvätta bort, vilket kan ses som både positivt och negativt. För min del är det negativt...jag ogillar när mascaran blir ett enda klet i hela ansiktet. Jag använder sällan vattenfast mascara just för att jag VILL kunna få bort mascaran lätt! Jag måste nog testa denna mascara lite mer innan jag kan betygsätta den. Men är du nyfiken tycker jag definitivt du ska testa den. På Lindex i min hemstad var det extrapris på den - 105:- (ord. 155:-). Kolla upp om även du har extrapris i din hemstad!?!


Extra Volume Collagene har en väldigt stor borst som enligt reklamen ska fånga upp varje frans och göra applicering lättare. Det är lite fuffens och båg måste jag säga, borsten är otymplig och alldeles FÖR stor, särskilt för mej som har ganska små ögonlock och korta fransar, allt blir en enda kletig historia! Jag tror säkert att mascaran funkar asbra för någon med långa böjda ögonfransar, men den var nog bara inte för mej helt enkelt! Egentligen är jag nog inte rätt person att bedömma just denna mascara, men som jag sa tidigare så funkar nog förlängande mascaror bättre för mina fransar. Positivt var att den gick lätt att tvätta bort! Pris i butik: 129:- Bilder?

Studiosession med Kawaiidesign.se!

Nu är bilderna klara. Jag är inte nöjd med hur sminket ser ut på vissa av bilderna, men jag har fått tillåtelse att fixa till det värsta i Photoshop. Så det ska jag göra innan de kommer upp på hemsidan!

F.ö. kan ni se ALLA bilder från photoshoot:en på http://album.linslucas.se och där får ni klicka på kawaiidesign-sessionen! Bilder kommer komma upp här, men först när jag fixat det jag vill ha fixat :).

Studiosession med Kawaiidesign.se!

I söndags tog jag med mej Elin och drog till Göteborg för att plåta kläder för Kawaiidesign.se ännu en gång. Denna gången var det fler modeller och hela plåtningen ägde rum i en studio i Majorna, så allt var mycket mer organiserat och genomtänkt än förra gången då vi höll till ute vid Röda Sten! Denna gången fick jag leka rätt fritt med smink och hår, och jag gav verkligen mej själv en riktig utmaning med sminkningarna. Det känns riktigt bra faktiskt. Det enda som kan vara kruxet är att jag SKULLE dragit på ännu mer smink, just för att studiobelysningen tar bort nästan allt smink! Jag fick sminka om för att några hade för "blekt" smink. Men det blev väldigt bra tillslut och jag är skitnöjd med allt faktiskt! Ett litet störningsmoment, men det löste upp sej till slut och allt flöt på bra! Vi övernattade hos Kawaii-Jennys mamma från söndag-måndag. Måndag var alltså dagen vi fotade! Jag har inga riktiga studiobilder ännu, hoppas de kommer inom kort. Så länge får ni en liten bildkavalkad av sminkningar från MIN kamera!

Jag har lånat dessa bilder från Eldmyran [at] bilddagboken.se


Bild jag lånat av madameNecra [at] bilddagboken.se


Och så klart bilderna ur min egen kamera!

Modellerna är Sara, Sofia, Katrin x2 och Sophia! Jag har missat att fota en tjej som var med - Josefine. Men de riktiga modellbilderna borde "släppas" snart. SKYNDA DEJ LUCAS ;).

Fotograferat!

Idag har jag stylat och fotat min goda vän Elin. Det var ett tag sedan vi gjorde något liknande, så det var kul. Tjejen är så sjukt photogenique att man kan dö!! Körde på lite mer "fashion-style" mot vad vi tidigare gjort! Förr har vi bara kört Elins egna stil, lite mer åt goth-hållet! Men nu så...



Elin tog några bilder av mej. Jag har inget smink alls förutom rouge och ögonbryn!

RSS 2.0