Midsommar!

Midsommar firade vi hos fam. Berglund-Andersson. Supertrevligt med massa god mat och efterrätt. Massa barn överallt, gubbar som gjorde hyss och allmänt trevligt umgänge. Mitt smink såg ut såhär:

Alla skuggor jag använt är från EMITE Make Up - märket vi använder genom skolan jag går (mariart.se). Vissa skuggor är askassa, andra bättre. Rougerna gillar jag och de är väldigt pigmenterade, men deras ögonskuggor innehåller alltför ofta glitter, vilket är lite störande för de verkar inte satsa alls på matta skuggor, de har kanske 5-6 riktigt matta skuggor, annars är de skimriga, glittriga eller pärlemorformula! Men jag har lagt fram några förslag genom min lärare och hoppas de kan tänka igenom mina förslag. Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med detta, men jag är väl inte heeeelt nöjd med skuggorna vi betalat dyra pengar för!!!!

Nagellack!

Så, jag skrev om nagellack i förra inlägget, och jag blev så inspirerad av flera NOTD-bloggerskor att jag sprang ner på stan o letade upp det perfekta violetta nagellacket, jag älskar det och det var ett sånt lack jag tänkte på när jag läste alla bloggar..."men, har ingen hittat den perfekta krämiga violetta färgen ännu?" men helt lättvindigt så hade Depend det perfekta lacket! Jag gillar dessa smålack just för att man aldrig vet om man kommer gillar ett lack, om det är tillräckligt pigmenterat o blir snyggt på nageln osv. Ett plus är ju att de är billiga också!

Mina händer är allt annat än bildsköna. Jag biter på naglarna, och har alltid gjort det, men med det rätta lacket kanske jag lyckas sluta bita just för att jag vill att lacket ska sitta på plats och se fräscht ut. Don't you just love the color? Lacket är #159. GO GET IT!!! Eller nej förresten, då blir det fler över till mej ;P.

Jag köpte två lack till, ett ljust äppelgrönt och ett betonggrått. Både från Viva La Diva. Jag föll inte för det gröna lika hårt som det violetta eller det grå, men färgen är verkligen läcker. Jag testade dock det grå innan det violetta och jag gillar det.
Känns väldigt "grunge" på nått sätt! Det grå var förresten ett minilack som låg i en rea-låda..så jag vet inte om det finns kvar i VLD's sortiment, antagligen inte.

Hahaha, det är ju skrattretande vilka patetiska "naglar" jag har, och hur otroligt kass jag är på att måla "naglarna". Men hoppas på att jag orkar låta bli att bita, vore ju kul att ha snygga naglar att kunna klia sej med!

Borde blogga oftare!

Så känner jag när jag bloggar med några dagars mellanrum och multibloggar i stället. Alltså bloggar flera inlägg åt gången i stället för något om dagen, men jag lär mej nog aldrig. Tråkigt för er som kikar in någon dag här o där o ser att inget nytt hänt, jag är ledsen för det, men jag har ett liv också...FAKTISKT ;P!

Jag har aldrig varit en tjej som reflekterat så mycket över nagellack och naglar i det hela stora, för jag är en nagelbitare. Men så hittade jag flera superbra nagelbloggar nu i veckan och jag fullkomligen DREGLAR över alla underbara nagellack och alla färger de kommer i. Jag ska definitivt börja blogga mer om naglar när jag shoppat massor av nagellack i N.Y.

I onsdags gjorde jag en lite mer otradtionionell ögonmake, jag byggde på den neutrala make:n jag visade i mitt förra inlägg. Jag använde mej av MAC-pigmentet "Copper Sparkle" för att markera globlinjen, jag suddade "Copper Sparkle" med EMITE Glossy Eyeshadow "Copa d'Oro" som är en guldskimrande lösskugga. För att markera globlinjen ytterligare så la jag MAC-skuggan "Espresso" (en matt chokladbrun skugga" precis i globlinjen. Mitt på ögonlocket la jag skuggan "Pink Ice" från brittiska E.L.F. och i inre ögonvrån och som highlighter använde jag "Pearl pick me up" concealer från everydayminerals.com som är en skimmrig ljust rosa "concealer" som egentligen ska användas för mörka ringa under ögonen, MEN den är för skimrig för det syftet så jag använder den som ögonskugga istället.


Alltså jag vet inte om ni är intresserade av att veta vad jag använder och så, men hojta gärna till om ni har idéer på hur jag kan bli bättre på att blogga så ni förstår hur jag menar och så :).

Ny stil?

I tisdags sminkade vi "drag king". Alltså tjejer omgörs till killar! Det gick bra och det var skitkul. Vi jobbade med skäggstubb och förstärkning av ansiktsdrag. Therese levde sej verkligen in i rollen som sliskig grek, haha. Det var kul!


Jag har helt fasnat för de framträdande brynen o resten av ansiktet relativt nedtonat. Ewa testade en grej på mej igår och idag har jag härmat lite. Igår gick jag ut o la mej på gatan o ställde kameran på trottoarkanten för att få rätt bild. Jag skulle försöka likna en bild av Scarlett Johansson, gick väl inget vidare, men jag tror Ewa har bättre bilder, får vänta på henne!


Idag:

Look-a-like!

Så jag hade med mej Jessica på lektion, och ni som gissade Fergie gissade alldeles riktigt! Jag försökte få Jessica att likna Fergie i en av sina "stilar" i musikvideon till "Fergalicious", blev väl inte sådär skitlikt egentligen, men sminket blev bra i alla fall, och håret!


Efter själva "momentet" så sminkade jag Ewa. Fick order om att göra en SÄXXIG make ;). Jag formade om ögonbrynen, fyllde i de riktigt mörka och la en lättare sotning och en aprikosfärgat rouge på det (vilket passar JÄTTEFINT till fräknig hy måste jag få säga, aprikosrouget alltså). Såhär blev det då! Sen gjorde jag Ewa "lång" i photoshop :P.

Studentbalen!

Jag hade tre balsminkningar som blev jättebra allihop! Alla var väldigt olika varandra, vilket var kul! Jag har inga bra närbilder på sminket, men ni får se helheten av baldrottningarna i stället! Kortege, balklänningar, mina 3 tjejer - bildkavalkad helt enkelt!

Okej, jag vet att detta inte är en schysst bild, men det var den bilden sminket syntes bäst på, så det får bli den! Sorry Johanna :P.


På Jessica använde jag mycket korrigering, just för att hon ville att ansiktet skulle se smalare ut. Läpparna var väldigt neutrala, och ögonen skimrade i koppar och brunt! Tjusig klänning i midnattblått!! Jag ska ta med Jessica på kvällens sminklektion, vi har Look-a-like idag. Gissa vem Jessica ska bli??!!!!


Jag fick ingen bra bild på Emelies smink, men vi gjorde en turkos/brun/grå sminkning för att matcha lite med klänningen! Håret gjorde hon på salong. Även på Emelie använde jag "All Smiles" från Everydayminerals BÅDE på läppar och kinder! Vi körde på med mycket skimmer just för att få lyster till hyn, väldigt glammigt också.


Lite bilder ur kortegen (och den som inte vill vara med får säga till så tar jag bort, men eftersom det är ett offentligt evenemang så antar jag att alla förväntar sej att bli fotade, vill ni inte vara med här så säg som sagt till!!!!).

Studenten!

Idag var det en fullspäckad dag med fix inför studentmottagning, kalas, tårtbakning och allt som hör studentfirande till! Som tur var slapp studenterna gå ut i spöregn, det var lyckligtvis uppehåll efter någon veckas spöregn! Jag fick äran att agera fotograf. Jag fick åka med studenterna i balvagnen när de körde varvet i centrum. Jag som aldrig tog studenten heller, så det var skitkul att få vara del av denna glada dag :). Pappa körde traktor med balvagn, och jag fotade innifrån vagnen då. Jag bjuder på några bilder, hoppas det är okej med HP3:orna!?!!

Jag känner att jag vill redigera studentvagnsbilderna så att de framställs så att min lillasyster är i centrum, just för att jag till mestadels var där för hennes skulle. Denna bild är GROVT tillfixad vad gäller vinkel, ljus och färg! Det syns knappt att det är samma bild, men jag tycker den blev tuff! Det tar ett tag för mej att pilla bilder, så jag laddar upp lite i taget. Har inte tid att sitta still o göra detta just nu, kommer fler allteftersom!


Lillasyster med sin bästis Evelina. Härlig och glad bild!!


Illusionen av solljus, när det inte var det MINSTA sol, bara mulet och snudd på regn hela dagen!

Lite fler FOTD's!

Denna bild togs för några månader sen när jag och Mirjam var ute en onsdag o käkade lite, tog några öl o snackade skit! Kraftig eyeliner och lösfransar! Varm var jag också!



Klippte håret lite i veckan, och gjorde en sminkning på det. Hela kalaset finns på youtube, men jag vet inte om jag vågar posta länken här, haha :P.



Min superfräscha studentsminkning med rouget "All Smiles" från Everydayminerals på både läppar och kinder!,


Kass uppdatering!

Jag vet, skitkass uppdatering de senaste veckorna. Jag har helt enkelt inte kommit mej för att blogga. Det har varit så mycket med min lillasysters student, och sminkningar till det, jag har rensat en massa och fått upp lite annonser på Tradera. Jag har satsat lite mer på youtube på sistone och lagt upp lite vids där o så. Mest hårvideos, de verkar vara populära! Många som verkar gillar mitt NYA HÅR! Jag har ju gjort en drastisk förändring - jag är mörkhårig!!! Det var ett stort steg och ett ganska jobbigt beslut, men jag är helnöjd med "the outcome"!!!

Vi var ju på bröllop för ett par helger sen. Jag vet inte hur bruden o hennes familj ställer sej till att jag publicerar bilder här, så jag låter helt enkelt bli, men Johan var snygg i alla fall. Och jag matchade hår med linne!




Håret samma dag som jag färgade det mörkbrunt! Jag gillar denna frisyren, den lite mer städade med ändå tuffa pottan. Det blå var snyggare när det var så där "inbyggt" i resten av håret också.


MÖRKT! Och en snygg sotning med MAC-skuggan "well-plumed"!

Glamour!

Glamour magazine menar jag då. Det var dagens tema på lektion, jag hade med kusin A-C och jag har väl inte något att säga direkt mer än att jag är nöjd med "the outcome", yeeeees! ÖGONBRYN GÖR SJUKT STOR SKILLNAD, FOLKS!!
Före och efter!

Det var lättare för A-C att posa när hon fick en "uppgift", för när hon bara skulle se "förförisk och sexig" ut blev det mest bara fnissigt och lite jobbigt. Så vi lekte med pärlhalsband i stället, funkade bra ju! Sötkussen! PUSS och tack för idag, hoppas du blev nöjd A-C!

Jag testade en ny frisyr idag, lite mer "lebb:ig", hahaha.

80's update!

I måndags hade vi epoch-föredrag och jag fick 80-talet att fördjupa mej lite extra i, vilket var väldigt intressant eftersom det är på väg tillbaka just nu. Jag rotade fram en gammal kostym som pappa hade när jag var barn, och fixade hår och smink lite snabbt. Galet att jag efter lektion gick och handlade på Ica i just denna utstyrsel. Folk glodde inte så lite heller, haha.


Miami Vice någon?

MEN, lektionen var då inte bara detta, utan vi hade även "modevisningsmakeup för män". Man förstärker konturerna i ansiktet och drar på rejält så sminket ska synas även på håll. Det var svårt att korrigera och konturera Johan eftersom han har pollisonger, vanligtvis korrigerar man kind-och käkben med shading, vilket var väldigt svårt just här, men ja, allt är ju relativt till hur personen man sminkar ser ut!

Jag hade grava problem med att korrigera näsan, så det blev inget vidare, men i övrigt blev det väl rätt okej tycker jag. Jag måste verkligen öva med på shading och highlighting!!!!

Bebis-Leia!

Åh, i söndags hade vi finbesök av min kusin och hennes alldeles nya lilla mini-människa - Leia! Alldeles bedårande tös, 9 dagar gammal och bara såååå hilma fin! Jessica är ju stencool som nybliven morsa dessutom, inte det minsta hispig eller nervös, bara precis som hon alltid är - bara Jessica!


Det är ju inte konstigt att man blir bebissugen igen när de kan vara SÅHÄR vackra och dessutom snälla!! Vill få en stabil inkomst först, känns puckat att skaffa en unge till bara för att de är söta. Nej, det är nog mer än jag klarar av just nu, med en gubbe i Oslo under veckorna och allt. Det får dröja några år till. Tur att andra får barn så man får snooza lite!!!

RSS 2.0