60's

Lite bakvänt, jag vet. Men vi kastade om lektionerna lite, så idag hade vi 60-talet som vi egentligen skulle haft förra tisdagen, men då hade vi ingen lektion. Blabla. Inspirationen skulle vara Twiggy, men jag kastade in lite Brigitte Bardot också!




That's that från Epochsminkningarna, finns ju sjukt många fler ikoner över 1900-talet, vilket jag tycker är lite synd att vi inte tagit upp under utbildningen. Ikoner jag främst tänker på är Jean Harlow, Mae West, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Brigitte Bardot m.fl. Jag ska nog framföra till rektorn att det kunde vara kul att ha en liten koll på dessa också! Synd även att vi inte kommer ta en titt på 1700 och 1800-talets smink, tycker jag vore intressant! Well, uppdaterar med galet hår om jag hinner ikväll ;). PUSS alla söta rara <3

80's

I måndags på lektion hade vi temasmink - Madonna/80-talet! De flesta andra körde rosa o turkos o toffs mitt på huvudet o det stuket, jag körde mer vad jag anser vara 80-talet, nämligen den lite mer chic rockerbruden! Så jag hade Therese som jag även sminkade om till Marilyn. FAN, vad jag gillar den tjejens utseende, hon kan verkligen bära upp ALLT!


Awesome attityd där på sista bilden, LOVE IT! Och bilderna är ytterst lite redigerade - bara beskärda o ökat på skärpan!

Den pastellfärgade jackan hittade jag uppe på vinden, den är min mammas. Hon bar den när jag var bebis, vilket är lite coolt eftersom det är ungefär 20 år sedan, lika gammal som Therese är själv :). Lite kul att hitta gamla grejer. Vinden är som en liten skattkammare där man kan hitta gamla klenoder från morfar, gamla leksaker man hade när man var liten, och även en hel del kläder från hela familjen! KUL!

Regn!

Regn o gråtrist ute idag. Men igår var jag och Wilhelm ute hela dagen och rensade ogräs, lekte med W's moster o morfar, rensade lite ogräs åt morfarn och åkte sen till Koppom o hämtade hem pappan! Fint väder hela dagen, mer såna dagar tack!

Idag har jag fixat till mej för ovanlighetens skull, inte känt mej engagerad alls, vet inte varför. Men idag har jag fixat både hår o make relativt sött tycker jag! Jag tror det har med håret att göra.  Jag har fått för mej att jag inte kan sminka mej galet längre, jag känner mej nog för mogen i det korta håret för att kunna "bära upp" hårt smink. Kanske går över!


Fit!

Det går lite segt med bloggandet just denna vecka. Vi hade ingen lektion i tisdags och jag har inte sminkat mej sen i helgen heller, därför finns inte så mycket att säga.








Fast idag har jag lite att skriva om, för idag är dagen då jag ska bli hälsosam och fit. Haha, det har man ju sagt sjukt många gånger förr, o alltid har man brutit det löfte man gett sej själv genom att köpa någon liten godisbit eller käkat snabbmat bara för att det är snabbt o enkelt, MEN idag har jag storhandlat och insett att det behöver faktiskt inte vara särskilt krångligt.

Hur ska jag klara detta då? Att lägga om kost för mej är nog inga problem, det som är problem är nog att få rutin på träning, just för att jag lätt blir lat om jag inte har något att träna med, och då inte kör fullt ut! Att träna cardio, styrka och kondition lite kombinerat en timme om dagen borde ju verkligen inte vara några problem kan man tycka, och jag ska försöka hålla mej till detta! Har några övningar utstakade för mej som jag ska försöka följa varje morgon!

Det är ju även viktigt att "kickstarta" kroppen på morgonen, för att spara in kalorier genom att skippa frukost är verkligen ingen bra idé. Förbränningen kommer igång och metabolisering startar först när man fått i sej en energirik frukost! Sen står man sej bättre och kan minska ner portionerna under resten av dagen.

En annan grej som är sjukt viktig för förbränning är att äta ofta, ofta, ofta. Helst var 2-3 timme ska kroppen fyllas på med energi! Hellre äta lite och ofta än stabbigt och mycket sällan!!!!!

MEEEEN, man ska ju orka hålla sej till detta också, haha. Jag är rätt så väl påläst om hälsoshit, bara det att jag inte brytt mej direkt, men nu ska jag försöka sträva efter den där strandkroppen man säger varje vår att man vill ha! Mitt mål är att vara fit till vi reser till New York - 8 juli! NU JÄVLAR!!!! Och då vill jag bara tillägga för alla som menar att man inte kan bli fit på en månad att - JAG ÄR redan relativt fit. Bär ut tidningar två morgnar i veckan och är en relativt aktiv person, och jag har muskler att bygga på så jag ska klara detta nu! :)

Min inspiration är ett par som har en hemsida där man får all bra (effektiv träning och nyttig mest fettsnål mat) info - HELT GRATIS! Jag kan verkligen rekommendera dem!

www.bodyrock.tv

ALLA BILDER ÄR KLICKBARA!

Just det!

Toning!

Jag kunde inte hålla mej, utan kastade i lite orange-röd toning. Sköljde ur den inom 5 min, så den blev morotsorange. Men en schysst effekt tycker jag ändå, fast jag ska nog testa en mer intensiv färg härnäst, ha i toningen längre o få det mer orange-rött som jag hade tänkt! Nu är ju håret kortare också, jag var ju o klippte mej i fredags. Vi kapade säkert 2,5 cm på längden, o det korta i nacken är nu 6 mm. Luggen är mer jämnlång med resten av håret och jag ska försöka spara den så den blir längre ändå!

Marilyn Monroe!

Igår sminkade vi 40/50-talsikonen Marilyn Monroe! Det var skitkul, o jag sminkade Therese som jag aldrig träffat ordentligt förut. It was niiiice, trevlig o skitsnygg tjej! Tja, alla vet väl hur Marilyn såg ut, så här kommer vår version av henne :). MÖRKHÅRIG dessutom!




Hon har håret längre än axellångt så det var svårt att få det Marilyn-likt, men jag gjorde någon slags tolkning av hennes hår i alla fall. Jag LÄR ju fota denna bruden igen - skitnice ju!

Varmt!

Jag har varit ute och klippt gräset för första gången i år, härligt! Jobbigt, för vi har en såndär manuell "handtralla" som man måste slita som ett djur med för att få gräset klippt, men det är skönt att få slita sej svettig ute i solen.

Wilhelm är jättehängig idag, han har fått sin första "dagissjuka" tror jag, snorig, hostig och allmänt sur hela tiden. Äter dåligt o dessutom har ju ena hörntanden kikat upp, så det gör väl säkert ont där också!

17 maj, norska nationaldagen, men även Tullans födelsedag. Vi ska dit en tur snart, får se hur länge Wille orkar. Kanske lite dumt att ta dit honom egentligen, men Johan vill helst inte missa boxningen o jag vill gå på kalaset, så vi får se hur det går.

Mitt smink idag:

Haha, lite lagomt sur bild!

Frisyr!

Fann en video på youtube med massa kortklippta tjejer, och fastnade för denna frisyr! Så otroligt tuff och snygg på samma gång, vet iofs inte hur det ser ut framifrån, men jag lär klippa en sån frisyr innan jag dör!



Hey!

Vet ni förresten om att ALLA miniatyrbilder är klickbara? Det hoppas jag ni vet om, annars har ni inte sett mycket i denna blogg då nästan alla mina bilder är i miniatyr :P.

Dagis-pappan!

Jag har precis gjort mej klar att gå ner till Anna o klippa mej. Jag har fått TID till att fixa mej, inte bara fått sno tid från Wilhelm. Känns bra att i lugn o ro kunna göra allt man vill, skönt! Wilhelm har tagit med sin pappa till dagis idag, fjäskpotta som Johan är så köpte han KAKOR till fröknarna, hahaha. Ska bli kul att höra hur allt gått idag utan mej, Wilhelm kommer klara dagis super!

Jag lekte lite med smink häromdagen. Slarvade och tappade motivation när fransarna skulle dit. Jag är SKITDÅLIG på att sätta på lösfransar på mej själv. Skitjobbigt är det, och jag testar med pincett, fingrarna...men inget vill sej! Jag får nog öva mer bara, det ska väl gå tillslut hoppas jag!



Jag tog lite bilder på dagis igår, men batteriet dog rätt snabbt så jag fick bara några få bilder. Fotade inte bara Wilhelm, men jag lägger inte upp bilder på de andra barnen ifall föräldrarna inte vill det!


Jag laddar upp bilder på mitt hår senare, för nu ska jag ner o KLIPPA MEJ! Det blir samma fast kortare än förra gången. Hår växer ONÖDIGT fort när man klippt av det och vill hålla det kort och fräscht! Lite frustrerande att man inte upplever samma när man har långt hår.

40's

Efterkrigstidens sminkingar var väldigt sparsamt lagda, med ofta bara ett läppstift o neutrala ögon o väldigt naturliga kraftiga bryn. Jag gillar den looken jättemycket, tycker det var kul att göra det idag. O kul att få leka lite med håret också, självklart försökte jag fixa "victory rolls", gick sådär, men jag ska definitivt öva för det är en effektfull frisyr som man kan ha användning av lite då o då. Illa att jag inte har något eget hår att träna på längre ;P.

Den bästa "före-bilden" jag kunde hitta just nu. Men det är ju stor skillnad. Det är min moster förresten, Tullan kallar vi henne, och hon hade aldrig noppat ögonbrynen, så jag ansade rätt rejält, vilket typ är en mua:s dröm. Att få helt oförstörda bryn att fixa till...jag tycker det är skitkul att fixa bryn faktiskt, det gör så mycket för hela ansiktet och ögonen blir piggare o "lyfts" naturligt av ett rätt format bryn. Så Tullans bryn är idealbryn, eftersom JAG gjort om dem helt :). Jag är nöjd. PUSS!!!

Totalt ur slag!

Har inte sminkat mej sen i lördags, så därför har det varit dåligt med uppdatering nu efter helgen. Vi har sminkat 30 och 40-tal denna vecka, och det har varit jättekul. Svårt, men kul. Tyvärr har jag inga bra bilder på 40-talssminket ännu, mobilbild bara, fast det duger gott. Men ser skillnaden ändå.

Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Vet inte vilka ni är som läser min blogg? Är ni make up artister så kan ni ha nytta av tips och råd så som detta med läppstiften, men är ni bara intresserade av att veta hur vissa sminkningar går tillväga? Jag känner att jag är kass på detta med tutorials just för att det tar ett par timmar att knåpa ihop, och jag har inte ett par timmar eftersom jag har ett barn på under 1,5 år som kräver all min uppmärksamhet. Men det är klart att jag får tid över NÅGON gång. Vad vill ni se och läsa? Hjälp mej att förbättra mej på bloggandet :).

Lite bilder kanske? I måndags gjorde vi 30-tal/Greta Garbo-smink. Jag hade syster Emelie och jag blev inte sådär jättenöjd med ögonbrynen, för de blev för grova. Det är SJUKT svårt att gå ifrån den naturliga formen på brynen o göra helt nya, men det gick väl rätt bra ändå för att vara första gången av denna brynmodell!

Lite skillnad, yes?!



I like it! o jag gillar att "tint:a" bilderna lite så de får en ton av färg, fast de ändå är i gråskala.. Sen tog jag bort de crazy ass-ögonbrynen o gjorde en normal make, men fortfarande med ögonskuggan kvar! Fixade ansiktet på nytt o så. Är man student så ska man tydligen ut o supa en måndagkväll, haha. Så då får man ställa upp som den storasyrra man är, o snygga till lilla systern lite <3.

PUSS på ungen <3.

Att förvara läppstift på smartaste minst skrymmande sätt!!!!

Just precis. Jag har ett rejält gäng läppstift som jag liksom inte vill ha lösa i min sminkväska...det blir en enda stor röra när läppstiften flyger runt likt "hela havet stormar" när man går. SÅ, idag var jag på apoteket o köpte en "dosette mini" (55:- med 21 små "fack"), en sån pillerdosa man har om man tar mediciner. Läppstiftstuber är egentligen väldigt stora om man jämför innehållet. 15 läppstift tar väldigt mycket plats, men när man gör som jag gjorde idag så tar det mycket mindre plats, och det blir inte lika rörigt bland resterande sminkprodukter.

För att "förflytta" läppstiften till dosetten behövs:
En stor matsked att smälta ner läppstift i
En spatel/kniv/något tunnt vasst som man kan "gröpa" ur läppstift med
En tändare
En jävla massa pappersnäsdukar el. dyl. att torka rent sked, klet o spatel med
Och såklart en dosette.

Varje litet fack räckte till ett läppstift, ganska precis. Men bara den synliga delen av stiftet, sen döljs ju en femtedel av läppstiftet "innuti" själva tuben som läppstiftet är fäst i, spara tuberna som "refill" när stiften i dosetten börjar ta slut! Smält hellre för lite produkt åt gången än för mycket som sen går till spillo!

Först skalar jag ner läppstiftet o lägger på skeden, sen värmer jag under skeden med en tändare (lite pundigt ser det ut, I know :P), sen häller man väldigt försiktigt ned det smälta läppstiftet i dosettens ena fack, och låter det härda innan man går vidare till nästa läppstift. Och det RIKTIGT SMARTA med detta är att om man har flera läppstift man inte gillar, så går det faktiskt att blanda till helt nya egna nyanser, alltså kan man "återanvända" produkter som man annars velat göra sej av med!!!! SMART ;).


Det tar några gånger innan man lär sej att hälla ned läppstiften snyggt o rent, egentligen skulle man ha någon liten "ränna" så man kan få i läppstiften utan klet, vilket det gärna blir när man ska hälla ned från den stora skeden. I början liksom öste jag från matskeden med en tesked, men det blev inte snyggt, så jag testade att hälla av den stora skeden direkt, och det gick rätt bra tillslut!

Så när jag gjort den första 1,5 raden tog ju gasen i tändaren slut, men ärligt talat gick det bra ändå, man bara använder en spatel o skalar ned läppstiften försiktigt i omgångar, och kletar av i facken! Såhär blev det tillslut i alla fall, och här visas färgerna väldigt korrekt dessutom. Fråga mej inte varför jag har så många bruna läppstift...det var väldigt okorrekta färgåtergivningar på läppstiften från NYX som jag köpt på cherryculture.com!

Läppstiften drar jag rad för rad uppifrån o ner:
1.1 Viva La Diva - #74 Shiny Hazel
2.1 NYX - Sparkling Apricot
3.1 Elisabeth Arden - #13 Amber
4.1 Clinique - Beauty
5.1 Clinique - Raspberry Glace
6.1 Clinique - Rose Taffy
7.1 NYX - Sparkling Rust

1.2 NYX - ?
2.2 NYX - Paris
3.2 NYX - Rea
4.2 Lancôme - #331
5.2 NYX - Femme
6.2 NYX - Peach
7.2 MAC - Ruby Woo

1.3 NYX - Cinnamon
2.3 NYX - ?
3.3 NYX - ?
4.3 NYX - Raisin
5.3 Clinique - Tender Heart
6.3 Clinique - Violet Berry

Förresten, kolla in min mycket snälla och sofistikerade frisyr häromdagen :P:


20-talssmink.

På lektion i tisdags hade vi epochsmink - Clara Bow, 20-tal, Charleston. Det var riktigt kul, för min modell Sandra har ett utseende som lätt går att "förvandla". Hon är en kameleont!!!








Jag skulle ha velat ha ett svart pannband med paljetter, men det jag hade i min sminkväska var en leopardmönstrad scarf så det fick funka med den. Jag gillar bilderna som tusan, är nöjd!! Mycket lätt redigerade i Photoshop, ökat skärpa en aning och ökat svärtan på de svartvita bilderna!

Håret fixade vi i 20-talsstil. Sandra har egentligen ganska långt hår, men vi vek in o fäste med hårnålar.

Nu ett par veckor framöver kommer vi ha epochsminkning - 30-tal, 40-tal, 50-tal, 60-tal och 80-tal. Det passar mej perfekt tror jag!

PUSS o kram. Och Linn; Wilhelm är jättefebrig så jag vet inte om det passar att vi "dejtar" nu i helgen, vi får avvakta o se helt enkelt.

Youtube!

Ah, det är så kul med youtube, men jag är SJUKT upprörd över att detta med IPRED-lagen leder till att alla musikvideos plockas bort från Youtube, och även videoklipp med musik som inte "godkänts av upphovsrättsinnehavaren" eller hur fan det nu brukar stå. JAG SÖRJER. Jävla USA som ska hålla på o mörda demokratin, de som står på o ser till så detta med fildelning blir olagligt! I HATE IT! Jag vill ladda hem massa skit juuuu, fan!

Jag gillar youtube ändå, och hoppas på att thepiratebay.org vinner fildelnings-målet i överklagan!

Mys!

Idag har vi varit på kalas hos Wilhelms farfar. Det var trevligt faktiskt! Johan spelade fotboll med sin bror o hans två söner, Wille var mest ivägen o skulle ta "målstolparna" som var utplacerade plastboulle-bollar. Sen fann vi en sån hoppboll med "spröt" på, som man sitter på o studsar runt med rumpan. Jag och Johan turades om att leka, haha, det var kul men sjukt jobbigt!

Nu är Johan på boxningsträning, Wilhelm är hos Johans bror och hans blivande fru (de gifter sej i slutet på denna månad).
Vi sticker till Karlstad o går på Wolverine-premiär ikväll, ska bli skitkul att se den, har längtat som as. Den LÄR ju vara bra liksom, Hugh Jackman är väl en av jordens sexigaste män med de pollisongerna och de bröst/axelmusklerna. GRRRR!


I LIKE!!!!!!


Jag känner mej väldigt trendig idag, med rosa smink och pastellfärgad tröja, det är inne just nu, bara så ni VEEET ;).

PUSS <3

Festsmink!

Sminkade lillasyster Emelie igår kväll inför valborgsfirande. Blev rosa-grått make med blekrosa läppar!

Hahaha, vilken muppsyrra man har <3.

RSS 2.0