Knas!

Johan hade sett i någon Rockytidning om en kul grej, minns inte vad det hette, men man skulle vara två personer och liksom sitta på varandras knä och där skulle man kunna sitta helt avslappnat. Det funkade, men det såg inte klokt ut, och det var inte vidare bekvämt heller. Bilder kan nu ju få se om ni nu tjatar så ;P.


Ja, ni kan ju prova detta hemma om ni känner ett behov av det!


Dagens.

Lite sminkbilder från de gångna veckorna!


Trubbel!

Japp, min dator har kraschat! Mitt i en av mina favoritfilmer, Girl, Interrupted, så slutade vlc-spelaren att fungera vilket gjorde så datorn låste sej. Jag gjorde som jag brukar göra, stänga av på avknappen, och sen ville inte datorjäveln starta ordentligt.. den står och surrar på standby typ, men vill inte starta. Nåja, jag har laddat in lite bilder till Johans dator så jag kan uppdatera här i alla fall.

Imorgon kväll ska hela sminkklassen på avslutningsmiddag för att få våra betyg och makeupartist-cert. Känns bra! Kommer bli kul!

Slutfotografering - sminkkurs!

Provet gjordes på fredagen, och på kvällen åkte vi till Idas mormor och sov över. Mysig och söt liten mormor var hon med knasiga katter och en lägenhet invid självaste Sveavägen.

På lördagen var det upp tidigt för att fixa Idas hår, som egentligen skulle bli något av ett stort afrohår, men jag hade inte riktigt rätt teknik samt att håret inte hann torka innan jag tog ur det igen, men såhär såg det ut när vi hade åkt in till studion vi skulle fota i och börjat sminka lite.


Efter att fotografen tagit bilder på Ida och vi valt ut de vi tyckte var bäst, så tog jag några egna bilder. Såhär såg Ida ut.

'

Jag känner mej skitnöjd, och det är tur att Ida är en tjej som bor i närheten, jag kommer definitivt fota henne mer. Gullunge-Ida <3.

Slutprov och Ida!

Hej alla söta rara! Nu är jag hemma igen efter en helg i Stockholm med Ida. Nu är jag ÄNTLIGEN färdig på makeupkursen. Det praktiska provet är gjort, vi har haft slutofotografering och jag är skitnöjd med allt verkligen. Ida är en så himla bra modell/tjej så jag är verkligen jätteglad att jag tog med henne! Man kanske inte kan tro det vid första anblick, att lilla Ida är väldigt fotogenisk, men herregud vad flickan blir bra på bild, bara 15 år dessutom, underbart. Så ni är ju självfallet jävligt nyfikna, eller hur? Och klart jag ska bjuda på bilder från helgens bravader!

Första bilden är en naturell makeup, en sminkning som ska upplevas fräsh och osminkad! Detta var det första momentet på provet! Sminkningen skulle ta 40 min, jag la ner penslarna efter 35. Nöjd!


Nästa sminkning var en naturell kvällsminkning, denna glömde jag ta kort på, vilket var skitsynd för det blev jättebra, men nästa moment var i alla fall en fest/balsminkning och det blev såhär.


Fjärde momentet var en trendsminkning, alltså vad som kan vara modernt och inne nu. Svarta läppar och ljusa ögon med förstärkta ögonbryn körde jag på!


Sista momentet, och det roligaste momentet egentligen, var modevisningsmakeup. Som alla vet så är det ju ett stressigt och högt tempo backstage på en modevisning, så sminkningen fick inte ta mer än 15 min (inkl. foundation och puder såklart, vilket ibland kan ta lite tid). Jag var klar på 11 min och såhär blev det.

Jag har sett på bilder från modevisningar att de ofta överdimensionerar läpparna för att de verkligen SKA synas i det skarpa ljuset som är vid catwalken, och sen tänkte jag mest att det ska synas, så då bara drog jag på med massa klet, haha.

För övrigt så sa både lärare och elever att Ida är skitlik en ung Nicole Kidman. Vad tycker Du?



Halloween!

Jag sminkade min lillebror Mark och hans flickvän Kajsa, de skulle ha fest och ville bli "uppstyrda", så jag ställde såklart upp! Mark skulle vara vampyr, men han blev ett lik istället....typ. Och Kajsa var servitris eller hur det nu var!



Själv var jag docka. Tycker inte det blev sådär skitlyckat, men för en hemmakväll hos A-C och Einar med godis, chips och "The Haunting in Connecticut" fick det duga! Jag och A-C satt på helspänn halva filmen, tills den blev så överdriven att den inte ens var snudd på verklighetstrogen längre. Rekommenderar inte den filmen, rätt kass!

Ett försök till kattmålning!

Igår var det Halloween och jag tänkte försöka måla lite rouge, morrhår och en nos på Wilhelm, vilket inte gick något vidare. Han ville testa pennan själv, målade på mej lite, och sen på sej själv. Så här vackert blev det! Sur för att kajalpennan tas ifrån en, såklart!


Min fina lilla Wille-kille <3

Vintage!

Jag var på Second Hand-butik i veckan och fann en söt gammal tantklänning som jag klippte lite i, jag ska pimpa den lite mer, men vet inte riktigt hur än, kommer nog på något kul. Fann även en gammal klänning på vinden som var söt. Outfits.....

Bjuder på en oredigerad sminkbild från dagen då den svarta klänningen bars, som för övrigt var den jag fann på vinden!

RSS 2.0