Makeupartist!

Maggie frågade mej för några dagar sedan om jag inte kunde skriva om och "recensera" sminkutbildningen jag gick under år 2009. Eftersom det snart är ett nytt år så tänkte jag att jag visst kan berätta om den del av 2009 som band mej totalt och som gjorde att jag utvecklade min kreativa ådra enormt.

Jag kommer att göra det som en liten serie att följa, för det är väldigt mycket att recensera, produkterna får vänta lite, och jag tror ingen dör av det eftersom märket EMITE Make Up som vi använde på kursen, inte finns att köpa i butiker utan man måste skicka efter från skolans hemsida, vilket är lite som att köpa grisen i säcken när man inte testat produkterna alls. Sååå, jag tänkte då berätta lite om kursplanen, kostnad, betyg osv.


Skolan jag gick på har en filial förlagd i Arvika där jag bor, så jag valde den skolan helt enkelt på grund av närheten. Jag har ju barn och kan inte veckopendla. Skolan heter Mariart School of Make Up and hair, de har alltså både sminkkurser och hårstylistkurser. Jag vet inget om hårstylingkursen, jag tog inte den, känner att jag kanske borde göra det i framtiden men inte just nu. Den gick dessutom inte att ta här i Arvika, så då blev det krångligt igen. Kursen jag gick är en s.k. kvällskurs förlagd mellan 17-21 på måndag och tisdagkvällar. Man kan även gå en intensivkurs, vilket jag inte skulle rekommendera med tanke på att man har ett nytt moment varje dag och det blir svårt att få all kunskap att fästa på så intensiv och kort tid. Intensivkursen pågår mellan 10-14 under måndag-fredag i 3 månaders tid. Man gör allt som allt 20 timmar baskunskap, 140 timmar makeuputförande, 40 timmar "övrigt". Jag ska visa er läroplanen, som även finns att se på Mariarts hemsida.

(Svårt att läsa? Tryck på dokumentet och klicka på ctrl och + för att zooma in, så kan du läsa texten (klicka ctrl och - för att zooma ut igen). Om du ändå inte ser så kan du se läroplanen här. Klicka på "Utbildningar" och "Makeupartist Yrkesutbildning" så scrollar du ner för att se läroplan).

Jag är nöjd med alla moment, men några klassisar har nämnt att de saknat att lära sej olika skuggtekniker vid ögonmake, men där måste jag bara lägga in att man kan göra VAD SOM HELST när det kommer till Makeup, och jag känner att det är upp till en själv att utforska och utveckla sin fantasi och verkligen ta vara på all inspiration man får och ÖVA när inspirationen kommer till en.

ALLA kan plugga och få cert som makeupartist, men jag tror det är väldigt få som klarar konkurrensen och trycket. Att sitta och göra samma ögonsminkning men med olika färger gör dej inte till en artist...det är min mening. Lek och utforska, våga överträda gränser, våga göra fel, våga vara galen, matcha sånt du aldrig tänkte att man kunde matcha osv. BE WILD AND CRAZY helt enkelt. Det går att tvätta bort, det är inte hela världen om det blir fult, så länge det är på övningsnivå! Håll koll på catwalken, där hämtar jag en hel del inpsiration. 

Priset för Makeupartistutbildningen ligger på saftiga 42 000 sek!
Priset för hårstylistutbildningen ligger på 29 000 sek
Finansieringplan finns om man inte kan punga ut så mycket pengar i en klumpsumma.
Jag har t.ex. betalat lite drygt 3000:- varje månad under ett års tid, ingen ränta på finansieringen heller så det är bra. Dessvärre verkar csn vara helt utomstående detta eftersom Mariart är en privatskola, så studielån får man inte ta under utbildningen.

Det som återstår för mej är nu att få iväg mitt cv till en RIKTIGT stor kanadensisk sminkkedja...börjar på [ÄÄÄÄÄÄÄÄM]! Jag har blivit tipsad att de söker folk på Gardemoen så nu jävlar, hoppas på att få komma och provsminka, och får jag jobb så hoppas jag Johan godkänner det och vill flytta med till Kongsvinger, en timma från flygplatsen, en timma från Sverigegränsen. Jag får mitt cv medskickat till Oslo imorgon så jag hoppas verkligen att inget blir fördröjt och att alla parter håller sitt avtal vad gäller cv:t. ANSVAAAAR, OKEJ!!! ;)

Bjuder på en skön bild på detta bara för att!

Foto/retouch: JessicA Bergman
Modell: Elina Kaukosalo
Smink/hår: Jag


Julen 2009!

Usch vad jul var jobbigt iår. Ingen skillnad mot föregående år, förutom att jag var så SJUKLIGT TRÖTT! Wilhelm var minst lika trött som jag, så det blev en lång dag. Men mycket fina klappar till lillen och generösa almosor i form av pengar från de kära nära! Syster och jag har svårt för detta med seriös posing, självdistans som vi ju har, så det blev lite clown:igt.

Syster Emelie med kyckligben, haha.Det är tur att vi är söta egentligen, det är nästan olagligt att kunna göra så fula miner som vi kan <3.Håret är lite förändrat som ni kanske märkt. Blond igen dessutom...jag gillar det!


Ooooooch så får ni året julgran! Suddigt, jag vet, men det gick inte att få granen rättvis med blixt!

Karaktärsmakeup.

När jag redan så passande hade gjort håret krulligt så kände jag att jag ville testa att sminka mej själv mörkhyad (politiskt korrekt, ahaaaaa), så jaa...here comes...

Tyvärr hade jag väääääldigt svårt för att posa seriöst, så det blev mest bara larvigt, och sen fick jag sminka Johan mörk och han spexade ÄNNU värre...pajas!Han såg mer arab/indisk ut eller nått, haha. PUSS

Afro!

Igår när Johan hade tagit med sej Wilhelm på pulkatur med några vänner, så passade jag på att leka lite med håret. För att få "krullet" använde jag piprensare som jag rullade upp håret på. Jag längtar tills mitt hår blir några centimeter längre för då ska jag ÄGA den här hårstylingen!

Lou!

Jag har några modellbilder på lager som jag fått av fotografen som tagit dem - JessicA - som jag samarbetade med i höstas vid en fototräff i Karlstad. Modellen heter Louise, mer än så vet jag inte, men om du har kontakt till Louise, Jessica, eller om du ser detta själv Lou, så kontakta gärna mej! Bilderna är i alla fall svinproffsiga och jag är glad att jag var med på fototräffen.Och nu bestämde sej tydligen blogg.se's bilduppladdning för att kuka ur, så jag får fortsätta senare.

Ida!

Det var ett jävla tjat om Ida....men JA! Nu har jag slutfört makeuputbildningen, fått betyg, omdömmen och även modellbilden från plåtningen i Stockholm. Jag är skitnöjd, men formatet på bilden är av konstig sort så jag har inte kunnat ladda upp den, så jag fick skriva ut bilden för att sen scanna in den i datorn, och därför är kvalitén lite sådär. Men här är Ida i alla fall.


Det är synd att bilden blev kapad så nära hakan, men i övrigt är jag skitnöjd med resultatet. Ganska likt min egen vision faktiskt.

Fotograf: Fabian Öhrn
Makeup/hår/idé: Jag
Modell: Ida

Ida har förresten fått kontakt med en modellscout, men hon råkade vara någon cm för kort för en viss agentur, så vi ska ta kontakt med lite andra svenska agenturer och se om de nappar.

Jag skulle vilja omdesigna min blogg också, tycker det är lite för rörigt just nu, något stilrent men ändå personligt och något som är "jag". Jag får fundera lite på det, lämna gärna förslag och idéer om hur DU tycker jag kan förbättra min blogg, vore tacksam för lite idébollande faktiskt!

Lek!

Det är lite trist med vinter när inte vintern kommit igång än. När det bara regnar och blåser ute, barn blir som känt vääääldigt rastlösa, och det är svårt att hänga med i svängarna när Den Lille vill hitta på bus, ofta har man itne orken själv och då blir det väldigt påfrestande. Nu ÄNTLIGEN sitter jag o ser ut över ett snövitt Arvika, och imorn efter att jag hämtat Wilhelm på dagis får det nog bli en tur i pulka. Det ser jag framemot, skojigt med snöbus och sött med rosiga barnkinder.

Och HERREJÄVLAR måste jag bara säga, Johan shoppar julklappar åt Wilhelm från både farmor, farfar och sej själv, så här vankas det rejäla klappar till liten man. Smart som jag är så skulle jag koka Wilhelms duplolego (eftersom Johan varit sjuk här hemma), men som jag märkte till min fasa så klarade inte duplot (som är huuuuur stryktåligt som helst och går inte sönder för NÅGOT) av den höga värmen, så det krängde sej och vred sej konstigt och är numer omöjligt att bygga med. FAN! Men detta råder Johan bot på genom att hitta ett stort parti duplo på blocket, bra där. Förhoppningsvis kommer det redan innan veckan är slut.


En liten Wilhelmbildkavalkad. Killen börjar bli långhårig igen, dags för trimning snart. Vi sparar håret i nacken dock, det är så sött när det lockas efter han badat. Knasungen som är mitt allt <3.


Stök!

Stök i juletider, många har det jobbigt och stressigt...jag har inte ens pyntat, hahaha. Antagligen blir det en tur till IKEA under veckan o shoppa lite belysning, men ärligt talat känns det lite efter att göra det NU, när det är jul om en vecka drygt. Nåja, det märks vad det blir, jag är inget stort fan av jul och pynt.

Jag har gått och fundilerat i några dagar nu vad jag skulle önska mej om jag fick göra en "drömönskelista", jag har bara inte kommit på ett skvatt. Jag ska tänka lite till så får jag se om jag tar upp ämnet i ett senare inlägg.

För ett par veckor sen fick jag hem ett par tjusiga peruker som jag klickat hem från eBay, en blond neutral frisyr, och en djupblå axellång page som jag tycker är AWESOME.

Kassa mobilbilder tyvärr, men jag har fotat väldigt dåligt på sistone just för att jag inte har min dator och mitt photoshop. Den blå peruken är så fantastiskt superstilig, jag vill har håret så JÄMT! Love it, love it, love it.

RSS 2.0