Verde!

Idag när solen lyser så starkt och fint efter en massa månader av grått och mörkt så kände jag att jag ville ta fram de grönaste av gröna skuggor och göra en sprakande make. Så here goes:




Passar blå ögon himla bra. Mina ögon är mer grå än blå vanligtvis, men idag blev de mer blå tror jag minsann.

Håret är också sprakande färgglatt, jag gillar det massor!

O så är jag rätt stark med, haha.


Soooool <3

Efter att gårdagen bjöd på snöblandat regn (ja!) och det frusit på rejält under natten så kikar äntligen SOLEN fram och bjuder på värmande våriga strålar, härligt. Mer dropp från hustak så antagligen ännu halkigare inatt, men jag får väl ta på mej kärringbroddar i värsta fall då, hehe. För övrigt tränar jag som en TOK, funderar på att starta en träningsdagbok, där jag dokumenterar förändringar, mått och vad jag kör för program när jag tränar. Ska fundera lite till på det så får vi se sen :).

Och nu är blogg.se bög IGEN! Fan! "Internal Server Error" my ASS! Usch! Uppdaterar senare :* så, nu gick det!


Solen <3


Inspiration forts.

Lite mer sköna bilder jag funnit på google kommer här:


Hur bra smak kan en människa HA egentligen? Betsey Johnson är ett geni av stora mått!!!


Så himla somrig och fin bild. Jag längtar till vår och sommar, och ARVIKAFESTIVAL med synkad outfit tillsammans med Hilma <3. Öldrickande på gräsmattor, och massor av plask och bad med lillkillen <3.


Superdupersnygg tjej/hår/bild/klänning. Hela den här kompositionen skriker PERFEKTION! Älskar den.

Frisyr!

Igårkväll blekte jag håret. Hade en utväxt på 4 cm som inte var vacker i bakhuvudet där håret är lite kortare. Halva hårstråna var typ guldigt blonda medan resten var askblonda....icke vackert! Så nu är det ju MYCKET bättre, blev ju såklart pippigult :'D, nice! En massa doser silvershampoo så kanske det gula går över. Dessutom upptäckte jag att jag kan ha frisyr, haha. Och i topparna i luggen är det en lila toning från Manic Panic, testade att ha i den i ett par minuter bara på silvershampoot, men det blev inget, så jag får ha i det lite längre för att få färg.

Idag:



Sminket:


Sotad lördag!

I lördags var jag och Johan Wilhelm-lediga. Vi passade på att träna, och sen hann vi inte så mycket mer pga att vi segade oss med allt vi gjorde. Skönt att bara få ta det långsamt när man hela tiden stressar runt och måste underhålla barn för att han inte ska bli dretsur..vilket händer lite för ofta nu. Han gnäller mycket och är missnöjd för det mesta, hoppas bara det är en fas för det är riktigt jobbigt att inte veta vad han vill. Men snart kommer väl talet och då kan han göra sej förstådd lättare. Det är ju bara knappt 2 MÅNADER kvar tills ungskrället är 2 år, herregud vad fort tiden går. Och bloggen är ju ett år nu...kanske borde firas i ett inlägg med lite smått o gått från året som gått?!! NÄH! :P

Lördagssotning, en riktigt slarvig sådan. Har jag förresten nämnt att noppa ögonbrynen är det tråkigaste som finns? Yep, det är så otroligt fisrumpigt tråkigt att jag slarvar med att trimma:




Zhe Fääjz.


Peruk!

Har grejat massor med kollage på smink det senaste. Jag ska skriva ut en inspirationsfotobok tänkte jag, och då samlar jag på mej massa inspirationsbilder från google. Boken ska vara för privatbruk, kanske att jag visar någon sida när jag väl beställt boken...kommer dröja då det är rätt pricey att få en läderinbunden, och jag vill hinna sminka och fota lite mer innan jag skickar efter :).

Häromdagen bar jag detta:


Sminket:




Lips...mustaaasch!:


TIPS: En perfekt sminkning för blå/grå ögon - persiko-rosa-violetta toner!

Usch, min hud mår inte bra av att vi haft nära 30 minus. Det är "varmare" nu, vi har haft nära nollan i någon vecka, men innan det har det varit hemskt kallt!

Inspiration!

Har suttit och googlat bilder de senaste dagarna för att "samla på mej" lite smink-och stylinginspiration. Hittade jäkligt mycket snygga bilder som jag tänkte dela med mej av.

Drew Barrymore är ju bara för jävla söt/snygg/vacker.


Cameron Diaz i en Madonnaphotoshoot.


Den här bilden bara älskar jag, Angelina i Girl, Interrupted (en av mina favoritfilmer)


Natalie Portman i sin snyggaste look ever, älskar hennes rakade skalle!


Emma Sjöberg går verkligen inte av för hackor:

Störtskön bild på Juno-Ellen Page


Keith Richard den gamla rockräven får avsluta detta inlägget. Den här bilden skulle jag förresten vilja ha som stor tavla i vardagsrummet, jag gillar den.

Today!

Idag har jag gjort en videojobbansökan till företaget jag helst av allt vill jobba hos. Och sminket ser ut såhär:




Onödigt suddiga bilder, men så blev det tyvärr! Nu ska jag fila lite på gymmet med mina stora grova svällande muskler........NOT! Svällande alltså...äsch. PUSS!

Konstigt och knasigt!

Det var en ögonsminkning jag bara larvade mej till häromdagen.



Kletet på ögonlocket är ett läppglans med glitter i från Collistar!

Dagens!






Låter huden vila från foundation och puder idag och kör på bart ansikte så när som på ögonen!

Multifärgad sotning.

Idag körde jag en lite mer kreativ men ändå bärbar makeup. Lite guld, lite orange, lite grön, lite blå, lite lila, liiiiite brun ét voíla!




Arabiskt guld!

En arabiskinspirerad make i grönt och guld la jag efter den galna svart-vita make:n. Det ser flammigt ut, antagligen för att jag slarvade med basen, men här kommer bilder i alla fall.



Creative!

Igår kväll (INNAN vi fick strömavbrott för tredje kvällen/natten i rad) fick jag för mej att leka lite med skuggning och form. Det blev jäkligt galet, men jag skulle faktiskt kunna gå ut så här, tro det eller ej. Haha, here goes:

Till helgen blir det eventuellt fotografering. Då blir JAG fotad, hihiii :D.


Mjuk sotning från lördag!

Okej, jag ligger lite efter i mina dagsminkningar, så här kommer sminket jag bar för 3 dagar sedan! Och USCH vad jag hatar bilder som är varma i tonen..sådär rosa är jag inte, usch.




Copycat!

Jag ville vara lika cool som Hilma, så jag gjorde en replika av sminkningen jag gjorde på henne häromdagen!





Och från detta galna försökte jag göra en vardaglig liiite mer nedtonad make, och då blev det såhär:

Där syns min frisyr bakifrån också, som jag hela tiden försöker trimma så nackhåren förblir korta medan resten av håret "växer ikapp" nacken :).
Make:n är den samma, men jag har suddat och tonat ut det mörka med en ljust rosa, skimmrig highlighterskugga för att neutralisera lite.
På läpparna har jag:

Det ska väl stå ett nummer på millebaci:n, men jag hittar det inte och det är likadant tryckt text på min röd/guldiga millebaci...hmm.. Det är ett lipstain från Nouba i vilket fall och går loss för ca 175:-

Peggy Sage!

Jag tänkte fortsätta recensera makeuputbildningen jag gick under 2009, och jag tänkte mjukstarta med läppennor! Märket skolan förhåller sej till när det kommer till pennor (läpp, ögonbryn, kajal) är Peggy Sage. Personligen gillar jag läppennorna, men de är lite för mjuka ibland, de smular sej runt läppkonturen och lämnat småsmå klumpar av pennan, vilket är lite störande när man eftersträvar en perfekt läppkontur. Men pennorna kommer i många olika färger och är lätta att jobba med i övrigt. Jag har dessa pennor:


Camel, Marron Glacé, Moka och Prune!

Läppennorna kostar runt 65:- och går att köpa på bl. a. Mariarts hemsida: http://mariart.se

Turkos!

Förresten så kikade jag igenom Maggie's tjusiga blogg från i höstas och fann en fin bild. Hon har ju även samma färg på håret nu som då, men jag reagerade inte på att det kan vara samma toning som jag hade sommaren '08. Är det Directions Turqoise Maggie? (ursäkta att jag rippade bilden så brutalt :/)


Nu är ju min färg dassig på bilden, men ändå :).

!!!!

Har jag sagt att jag ÄLSKAR galna hårfärger? Favoriterna varierar konstant, men det snyggaste jag kan tänka mej är nog violett eller turkos/blått hår. I KNOW, det är aningens over the top, men jag gillar det. Kolla bara på de här heta brudarna liksom:

Raquel Reed är så jävla snygg, överallt liksom!


Söta scenequeen Dakota Rose är egentligen inte särskilt snygg alls enligt min egen smak, men just den här bilden på henne var söt!
HILMA: Vad tror du om den här klippningen? Den är assöt tycker jag!


Sofia är en skitgo tjej, och hårfärgen hon hade i höstas var AWESOME! Love it, och jag har en likadan färg hemma så när håret blivit lite längre och lite blondare kanske det blir något lila parti i.



Hilma!

Igår var Hilma här så vi fotade. Nu har vi kommit fram till att vi till årets arvikafestival ska införskaffa likadana peruker, outfits och sminka oss lika för att gå på festival som "duplos". Kan bli kul som satan, hoppas bara du går med på lika galna, dockiga outfits Hilma :).

Gårdagens tema var inte direkt planerat, jag hade tänkt ut vilket slags smink jag ville testa, och sen körde vi med peruk och det blev något slags "snövit-tema" av det hela. Skitnice, och bilderna kommer oredigerade för att den här datorn är mongolid och vägrar installera photoshop. JAG VILL HA TILLBAKA MIN DATOR!!! Känner mej handikappad utan photoshop!








Jag ska fixa bilderna i Photoshop så de får ett annat ljus och en annan "finish", men för att vara oredigerat tycker jag ändå att det ser bra ut! SNYGGJÄVEL TILL TJEJ!

Lite knasiga/roliga bonusbilder:

Portfoliobilder!











Imorn ska jag fota Hilma igen, ska bli kul att köra något annorlunda..jag behöver träna!!

Nyårsmake!

Som alla andra skönhetsbloggerskor så kommer här min nyårsmake. Tänkte kanske göra en tutorial på den om intresse finns?!! Idag har jag dessutom rensat och fotat mina sminkprylar, orkar inte ha allt i makeuplådan när jag knappt sminkar någon annan än mej själv just nu + att det blir lättare att packa det man behöver när man väl sticker iväg på uppdrag än att sortera ur vad man INTE behöver...nåja, nyår var det ja!


Väldigt mjuk ögonmake med mer framträdande kinder och läppar.

"Lika fast olika!"

....Det är jag och min vän Hilma. Vi firade nyår tillsammans och fick för oss att ta mått på diverse kroppsdelar och se hur lika vi egentligen var, och det var väl såpass snarlikt att man inte ser någon drastisk skillnad på oss kroppsmässigt, förutom att jag är mer fyrkantig och bredrövad medan Hilma är mer tuttig. Som Arve skrev till den här bilden på oss från Arvikafestivalen i somras:
"Lika fast olika!"


Några fler "lika fast olika"-bilder.



Försökte rota fram några gamla bilder från Facebook och detta var väl det närmsta i likhet jag kunde komma, men fortfarande väldigt olikt!


I och med denna lilla bildserie så vill jag hylla LÅNGA och KURVIGA tjejer/kvinnor som är bekväma i sin längd och sina kroppar, eftersom jag själv är en sådan med mina 177 cm. En annan härlig dam (förutom jag och Hilma, som förresten är 175 cm lång EDIT: 176 CM LÅNG (viktigt tydligen ;))) <----trippelparentes :O - som personifierar "Plenty o' Woman" är Candy Dollheart. Hon är längre än mej, och vill inte verka kort, därför räds hon inte höga klackar...DET gillar vi!

Andra kvinnor som är "mycket kvinna":
- Marcia Cross är visserligen jävligt spinkig, men hon mäter 178 cm ö.h.
- Uma Thurman, 183 cm.
- Viktoria Silvstedt, 179 cm.
- Sophie Ellis Bextor, 175 cm.
- Lisa Kudrow, 177 cm (som jag, whiii).
- Liv Tyler, 178 cm.
- Katie Holmes, 175 cm.
- Kim Cattrall, 177 cm.

Nu vet inte jag hur korrekta dessa mått är, men jag fann de ramdom när jag googlade!

Fashion!

Fashion är egentligen ett jättebrett begrepp som tillämpas när man pratar om ex. tidningsomslag och fotograferingar. Ett annat begrepp är "editorial" och detta är min favoritsmikning även om jag älskar många andra "kategorier" också. Man kan hitta på VILKEN sminkning som helst inom denna kategori och det enda som sätter stopp är fantasin.

Jag i en typisk editorial sminkning med bleka ögonbryn och en "spöksotning" med röda läppar, Tina i make anpassat till just svartvit fotografering, Ann-Charlotte i en glamourmagazinesminking, Therese i en "blank look" med lite vampinspiration och sen en dragkingsminkning. Emelie i en vääääldigt dramatisk make, väldigt effektfull (jag ångrar att jag pillade med massa klet i pannan innan inspirationen kom till mej o jag skapade själv "ögonmasken"), Ida i en av sminkningarna jag gjorde på slutprovet i Stockholm och slutfotograferingsbilden på Ida som ni sett i ett inlägg tidigare här på bloggen.


Beauty!

Beautymakeup är något man ska kunna bära till vardags, en makeup som framhäver och förbättrar en persons utseende och appearance. I den här kategorin hade vi nog flest sminkningar. Naturelle dagmakeup, naturelle kvällsmakeup, fest/balmakeup, sotad sminkning, ja den mesta makeup man lägger som är "vanlig" helt enkelt. Anita i en makeup i färger som passar mogna kvinnor, Jessica i en lookalikesminkning (gissa vem?), väldigt enkel och glammig make. 


Scen!

Momentet "scen" på utbildningen handlar mycket om modevisningsmakeup, dans och uppträdande. För att en makeup ska synas på håll i ett starkt strålkastarljus så måste det vara MYCKET av ALLT! Annars syns det inte. Så här kommer lite bilder från scenkategorin. Johan i modevisningsmake för män, Sandra i en modevisningsmake och Mirjam i en "dansuppvisningsmake", någon cabaretliknande make på Jessica.


Epoch!

Året som gått har bjudit på väldans mycket smink. Utbildningen, massor av praktik, fotande och sminkande av vänner, ett gäng studenttjejer, massa kladd och klet på mitt eget face och en och annan sminkprodukt har ju tillkommit i min samling.
Pga efterfrågan tänkte jag visa MIN tolkning av moment ur läroplanen, som jag gjort under utbildningen. Det blir en hel del bilder så det får bli miniatyrer alltihop som ni kan klicka på för att se.

I början går man igenom mycket som har med foundation, hudvård, ögonbrynsnoppning osv att göra. Man ska alltid göra en färganalys på personen man ska sminka, avgöra om personen har gul eller rosa underton på huden, välja foundation med rätt underton osv. Så det övade vi på de första veckorna. Det känns rätt fattigt att visa er bilder på enbart foundation och noppade ögonbryn, så jag skipper det och går direkt på "hårdvalutan" och de riktiga sminkningarna.

Bilderna kommer utan inbördes ordning, vissa bilder finns på MIN dator, som nu är på lagning, förhoppningsvis finns bilderna kvar när datorn återlämnas till mej, men jag förväntar mej inget. Så det är lite tunnt med bilder just nu, men ja...fler kommer förhoppningsvis.


Första omgången bilder är s.k. Epoch-makeup och det är 20-talets Clara Bow, 30-talets Greta Garbo, 40-talets enkla sminkningar med mer avancerat hår, 50-talets Marilyn monroe, 60-talets Twiggy och 80-talets punkiga Madonna!


RSS 2.0